Geçtiğimiz aylarda BİM mağazalarında Sandisk'in 16 GB usb bellekleri satılıyordu. Multiboot için almıştım ancak çıkarılabilir disk olarak değil de yerel disk olarak göründüğü için bu usb bellekte boot işlemi yapamayıp iade etmiştim.
Bu bahsi geçen usb belleklere direk işletim sistemi kurulabileceğini düşünüyorum. Ayrıca nasıl ki usb bellek cd-rom olarak değiştirilebiliyorsa, yerel disk olarak da değiştirilebilir tahminimce. Yani imkansız birşey yoktur ancak uğraş gerektiren şeyler vardır. Usb belleğe işletim sistemi kurmak da bu derece uğraş gerektiren bir işlem.
SanDisk'in o usb bellekleri genelde sorunlu. Ben de geçen sene almıştım bozuldu. SanDisk'e geri gönderdim ve yenisini yolladılar.
Ancak ikincisinde de bir bozukluk var.
Normal kullanımda sorun yok ama ben bilgisayara format atacağım zaman kurulum dosyalarını yazdırırken usb bellek bozuluyor.
Dosya at kullan ama Windows yazdırcağın zaman bişeyler oluyor bilgisayar görmemeye başlıyor flaşı![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.