Flash belleği bölümlendirmek

FurkanEmreYIlmaz

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yakın zamanda 32 Gb Sandisk Ultra USB bellek aldım. Sonra içine Ubuntu işletim sistemini kurup kullanmaya başladım.
İşletim sistemi dosyalarını saklayınca gayet güzel bir şekilde kullanılabiliyor ancak merak ettim. Acaba USB belleği bölümlendirebilir miyiz? C ve D şeklinde. İnternetten baktığımda sürücü değişikliğiyle sanırım mümkün olabiliyormuş ama pek güvenilir gelmedi aranızda deneyen yada bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ubuntu kurdum derken yanlış belirtmişim aslında imajı flasha yazdım portable olarak flashta kulanıyorum. Ayrıca flash flash işlevini görmeye devam ediyor. Flash belleğe direk Linux kurmaya kaltığımda zaten dosya formatı ext3 ext4 oluyor bu formatlarıda windows algılamıyor. Linux flash belleğe direkt olarak kurulduğunda daha ağır çalışyor... Benim istediğim 32 Gb flashsı 8-24 yada 4-28 olarak bölümlendirmek böylece ubuntu tarafını korumaya alıp abuk subuk virüslerden kurtulmak istiyorum. Çünkü Ubuntuyu ciddi bir şekilde kullanıyorum. İçeriği saçma sapan bir virüs yüzüden kaybetmem sinirime dokunuyor...

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı