Flash Bellek Biçimlendirilemiyor

AsLegolas

Hectopat
Yer
Ayrık Vadi
Arkadaşlar elimde Toshiba Enshu Flash bellek var. Ablam çeşitli belgeler çıkartmak için kırtasiyeye götürdü, eve geldiğinde içinde dosyalar.exe adlı bir klasör vardı baktım apaçık virüs bulaşmış, içinde orijinal dosyaların kopyası ve musallat.exe virüsü vardı( Bayağıdır piyasada yoktu en son ilkokulda bilişim sınıfında görmüştüm). Sanırım kırtasiyecinin bilgisayarından bulaştı. Zaten bilgisayara takınca Windows Defender uyarı vermişti, dosyalara bakıp temizlettim hemen virüsü sonra bilgisayarı da tarattım sıkıntı yoktu. Ablamın bilgisayarı da tarattım temizdi. Ertesi hafta tekrar aynı yere gittik çıktı alıp geldik baktım gene aynı olay temizledim direkt. Dün film atmak için bilgisayara taktım. Biçimlendirme gerek dedi yapmaya çalışıyorum fakat hata veriyor. Fotoğrafları ekliyorum, nasıl biçimlendirebilirim, flash bozuldu mu acaba?

Dosya Ekleri

• bicimlendirme ekranı.png
    bicimlendirme ekranı.png
    130,2 KB · Görüntüleme: 79
  • hata1.png
    hata1.png
    73,2 KB · Görüntüleme: 62
  • hata2.png
    hata2.png
    70,2 KB · Görüntüleme: 60
  • pcye takınca.png
    pcye takınca.png
    70,5 KB · Görüntüleme: 74
  • varsayılan ayarlar.png
    varsayılan ayarlar.png
    155,6 KB · Görüntüleme: 78
Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle hata aldım hocam.

Hocam select partition 1 diyince böyle oluyor.
Hocam "select disk" işlemini yaptıktan sonra "list partition" da yazıp çıkan listeyi inceleyebilir misiniz acaba? Belki de "Partition 0" olarak geçiyordur. Ne olarak geçiyorsa "select partition *" şeklinde numarasını yazarak girin komutu. Ardından format komutunu girin yazdığım.

Hocam "select disk" işlemini yaptıktan sonra "list partition" da yazıp çıkan listeyi inceleyebilir misiniz acaba? Belki de "Partition 0" olarak geçiyordur. Ne olarak geçiyorsa "select partition *" şeklinde numarasını yazarak girin komutu. Ardından format komutunu girin yazdığım.
Hocam 1 diye geçiyor fakat seçmiyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (195).png
    Ekran Görüntüsü (195).png
    51,6 KB · Görüntüleme: 48
Garip, o halde şu şekilde de deneyin.
Diskpart yazdıktan sonra "list disk" deyip "select disk *" komutuyla diskinizi seçmeniz ardından "clean" komutunu yazın. Komutun başarılı olduğuna dair uyarı verecektir. Sonrasında "create primary partition" yazmanız ardından tekrar "select partition 1" yazın. Bu adımdan sonra "format fs=ntfs" yazarak biçimlendirme yapabilmelisiniz.

Garip, o halde şu şekilde de deneyin.
Diskpart yazdıktan sonra "list disk" deyip "select disk *" komutuyla diskinizi seçmeniz ardından "clean" komutunu yazın. Komutun başarılı olduğuna dair uyarı verecektir. Sonrasında "create primary partition" yazmanız ardından tekrar "select partition 1" yazın. Bu adımdan sonra "format fs=ntfs" yazarak biçimlendirme yapabilmelisiniz.
Hocam clean diyip bekliyorum
DiskPart has encountered an error: Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi.
See the System Event Log for more information.
böyle hata veriyor, mefta olmuş herhalde.

Hocam clean diyip bekliyorum
DiskPart has encountered an error: Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi.
See the System Event Log for more information.
böyle hata veriyor, mefta olmuş herhalde.
System log'lardan anlamam maalesef, belki log'ları kontrol edip buraya atarsanız hatanın asıl kaynağına erişebilen bir arkadaş olur ama bana da işi bitmiş gibi geldi. Daha uğraşırım derseniz bir bakın isterseniz log bilgilerine.
Az çok internette denk geldiğim üzere söylemiş olduğunuz hata dosya sistemi hataları veya donanımsal hatalardan dolayı meydana geliyormuş. Muhtemelen bellek miladını doldurdu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı