Flash bellek hedef dosya sistemi için çok büyük hatası

Arthur_Morgan35

Femtopat
Merhaba, benim 64 GB Flash Belleğim var. 10 GB'lık bir dosya atmak istiyorum, bu arada Flash Belleğimdeki diğer tüm dosyaları sildim, tamamen boşalttım. Ama ona rağmen bu hatayı veriyor. Ama diski NTFS olarak biçimlendirdiğimde sorun çözülüyor.

Evet, evet NTFS yapılınca sorun çözülüyor ancak bu sefer başka bir sorunumuz var. Ben bu dosyayı PS3'e atacağım. Ve PS3 NTFS biçimini okuyamıyor. FAT32 biçiminde bu sorunu çözmenin bir yolu yok mudur?

Merhaba, benim 64 GB Flash Belleğim var. 10 GB'lık bir dosya atmak istiyorum, bu arada Flash Belleğimdeki diğer tüm dosyaları sildim, tamamen boşalttım. Ama ona rağmen bu hatayı veriyor. Ama diski NTFS olarak biçimlendirdiğimde sorun çözülüyor.

Evet, evet NTFS yapılınca sorun çözülüyor ancak bu sefer başka bir sorunumuz var. Ben bu dosyayı PS3'e atacağım. Ve PS3 NTFS biçimini okuyamıyor. FAT32 biçiminde bu sorunu çözmenin bir yolu yok mudur?
FAT32 maximum tek parça dosya boyutu olarak 4 GB destekler.

Normalde olmuyor diye biliyorum ama bu yöntemi öğrendiğim iyi oldu.
Bu arada ilk söylediğim ifadenin kaynağı:
Alıntı: Bu FAT32 sınırlamasından dolayıdır. 4GB' tan büyük olan dosyalar FAT32 hacmine kaydedilemez. Flaş belleği exFAT veya NTFS' e biçimlendirme sorunu çözecektir.
https://support-tr.wd.com/app/answers/detailweb/a_id/43011/~/bir-usb-flaş-bellek-veya-hafıza-kartına-4gb-tan-büyük-dosya-kopyalama#:~:text=Bu%20FAT32%20sınırlamasından%20dolayıdır.,NTFS'%20e%20biçimlendirme%20sorunu%20çözecektir.

@387354 bilemiyorum şahsen :D Hocamın dediğini yapınca dosyayı aktarmaya başladı.

@salih2009 @387354 güncelleme: ha, bir saniye özür dilerim. Ben yanlışlıkla FAT32 yerine exFAT yapmışım. Ama PS3 maalesef exFAT biçimini de okuyamıyor diye biliyorum.
Hele diyorum ya nasıl oldu diye. Dosyanın uzantısı nedir ne tür bir dosya? Belki parçalama falan yaparız. Ps3 arayüzünü tam bilmiyorum bu arada.

@387354, hocam geç dönüş için özür dilerim.

PS3 için IRISMAN isimli bir yazılım varmış. NTFS flash belleklerinde okunmasını sağlıyormuş. Flash belleği NTFS olarak formatlayıp IRISMAN yazılımıyla PS3'e attım dosyayı. Yine de yardımlarınız için teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı