Flash bellek multiboot format zararlı mı?

Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5500 16 GB DDR4 4000MHz RAM RX 6600 XT 240 GB SAMSUNG M2 NVME SSD 240 GB SATA SSD 1 TB HDD
Merhaba, ben devamlı format atan biriyim birden çok ISO ile multiboot USB oluşturup format atmak zararlı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ben devamlı format atan biriyim birden çok ISO ile multiboot USB oluşturup format atmak zararlı mı?

Multiboot çoklu işletim sistemlerinin, bir arada bulunarak işleri daha da kolaylaştırmak için var zaten. Yumi, aioboot, ventoyboot, easy2Boot, winsetupfromusb uygulamalarını uzun yıllardır kullanmaktayım kendimde şu ana kadar sayısız sistem kurmuşumdur, zararından çok, yararlarını görmüşümtür. :)
multiboot araçlarıyla ilgili olarak kaynak linkler:

Bir dönem ben de heveslenmiştim Multiboot USB hazırlama işine. Farklı yöntem ve araçlar kullanarak Linux-Windows karışık hazırlamaya çalışmıştım ama genellikle hatayla karşılaştım, işler yolunda gitmemişti. Uğraşıp yapanlar, başarılı olanlar var ama ne kadar verimlidir, bilemem. Her imajın kendine özgü flashlama konfigürasyonları var, hepsini kapsayacak genel bir çalışma yapmak zor gibi.

Flashlamada kullanılan araçların da iyi-kötü yanları var. Kimisi Windows'ta iyiyken Linux'ta sorun çıkarabiliyor. Bu işler daha çok deneme yanılmayla veya tecrübeli kişilere danışarak yapılabilir.

Şahsen;
Kaspersky Rescue Disk, Windows 8.1, Linux Mint, Windows XP gibi birbirinden çok farklı sistemleri cümbüş yapmıştım, haliyle başarısız olmuştum:)

Ama bunu bile yapanlar var, piyasada karşılaşıyorum. Bu işi ticarete dökenler dahi var.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı