Flash Bellek sadece Tv'de çalışıyor Hiçbir Pc'de kullanamıyorum

Bellek umrumda değil zaten 16Gb alacağım. Böyle bi sorun çıktığında çözmek istiyorum. :) Tv'de nasıl çalışıyor hala kafamda soru işareti. Bunu asla unutamayacağım :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla bazen oluyor. Dedim ya benim de nokia n73 telefonumun mini sd kartını hiçbir işletim sistemi görmüyor ama telefon okuyordu. Artık nasıl formatlıyorsa... Bi bilen açıklayan olursa ben de mutlu olurum.

Arkadaşlar size kesin çözümü söylüyorum %90 başarılı.
Eger USB daha önceden saglam çalısıyor da, TV'ye taktıktan sonra TV'de çalısıp bilgisayarda çalışmamaya başladıysa ya da bilgisayarda biçimlendir diye çıkıyor ise:

Çözüm: Bildiginiz üzere teknoloji çagındayız ve neredeyse her donanımın kendine ait bir yazılımı var.
Dosya sistemleri de fat, fat32 exft ntfs, nfs, ext3 v.b

Telefonlar tabletler bilgisayarlar palm elterminalleri televizyonlar ve bir çok cihazın kendine öz işletim sistemi ve dosya sistemi, vardır.

Televizyona takılan bir USB'nin içerigini seyrederken ya da TV'den USB'ye kayıt yaparken cihaz yani televizyon kendince USB'ye bir koruma dosyası atar ve böylece o USB artık sadece TV'de çalısır.
Sanırım TV'den canlı kayıt yapıp başka cihazlarda çoğaltma yapılmaması için veya virüslere karsı bir koruma olarak bu sistemi kullanıyor olabilir.
Samsung servisini aradım adamlarda işin içinden çıkamadı :)

Peki USB'deki degerli foto video belge ya da dökümanlarımızı nasıl geri alabiliriz ?
Bu bilgileri windows'lu bilgisayara USB'yi takarak ya da programlar falan kurarak alamayız boşuna denemeyin.

Çözüm:
Linux ile çalısan bir bilgisayarı ya da bilgisayarımıza internetten CD ile çalışan Linux boot CD (herhangi bir Lunix sürümü olabilir) indirip bilgisayarımızı Linux işletim sistemi ile açıyoruz.

Sonra o (bilgisayarda çalısmayan ama TV'de çalısan USB'yi ) takıyoruz.
Az çok Linux kullanabilirsiniz Windows'a yakındır görünümü görseli.

Dosya yöneticisini açıp oradan USB'ye giriyoruz.
USB'nin içi açılacaktır.

Bize gereken dosyaları USB içinden kopyalayıp bilgisayarımızın hardisk'ine c:/ veya d:/ veya baska bir USB'ye kopyalıyoruz.

Sonra o USB'yi yine Linux ortamında partition magic parttion manager v.b tarzı programla NTFS olarak biçimlendiriyoruz.

Bir dip not: Mevcut USB içine televizyon sistemi '' device.info'' uzantılı bir dosya atıyor o engelleyebilir veya USB'yi kilitleyebilir. O silip bi tekrar deneyin USB içinde.

Faydalı bir paylasım olduysa ne mutlu bana bir deneyin pişman olmazsınız.
Ben bununla yaptım size de tavsiye ederim. İndirip CD'ye yazın ve bilgisayarı CD ile açın.

İşte link:
PartedMagic - Partitioning, Cloning, Rescue, and Erasing.
PartedMagic.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı