Çözüldü Flash bellekte System volume information nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emreemiryg

Decapat
Katılım
1 Aralık 2020
Mesajlar
115
Bugün 32 GB boyutunda SanDisk marka bir flash disk aldım. Bilgisayarıma taktığımda Kaspersky Security Cloud otomatik şekilde taradı ve 3 dosya tarandı ve sorun bulunmadığını söyledi. Bende merak edip CMD komudundan flash bellekteki gizli dosyaları gösteren kodu girdim ve çalıştırdım, sonra tekrar oraya dönünce "System volume information" adında bir dosya ve içinde 2 farklı bir şey vardı. Ben de flash belleklerime fazla virüs bulaştığı için Flash'ı "NTFS" dosya boyutuna biçimlendirip içinde dosya oluşturup izinleri kaldırdım (izin olarak sadece "okuma ve yürütme, klasör içeriğini listeleme, okuma" olarak izin verdim. Oluşturduğum dosyaya da "tam denetim" izni verdim ki o dosyanın içine dosyalarımı atabileyim. Böylece en azından virüs bulaştırma riskini azalttım. Ama yine de 3 dosya buluyor? Ve ayrıca biçimlendirdikten sonra o gizli dosyaları gösteren kodu girdiğimde "Access denied -e:/ System volume information" yazıyor? Son olarak da eğer FAT32 dosya türüne dön derseniz virüslerden nasıl koruyacağım ve ben o izinleri de değiştirirken.

"Güvenlik bilgisi şu sisteme uygulanırken bir hata oluştu:
E:/System volume information.
Kapsayıcıdaki nesneler numaralandırılamadı. Erişim reddedildi.
Devam geri"
Şeklinde mesaj aldım. Lütfen yardımcı olun.
 
Çözüm
"System volume information" dosyası disk bölümünün bilgilerini belirten bir dosyadır, her diskte vardır, virüs değildir.
"System volume information" dosyası disk bölümünün bilgilerini belirten bir dosyadır, her diskte vardır, virüs değildir.
 
Çözüm

Geri
Yukarı