Flash bellekte virüs mü var?

Tipircikk

Centipat
Geçen gün proje ödevini göstermek için flash belleğimi hocanın bilgisayarına taktım. Ardından bu şekilde aynı adda kısayol oluşturdu. Malwarebytes üzerinden tarattığımda ise hiçbir virüs çıkmadı. Sizce virüs var mı?

1735577031437.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen virüslü.
CMD açıp Flash bellek harfi neyse(örneğin d) şunu yazın D: bu şekilde flash belleğe geçiş yapmış olacaksınız. Daha sonra şu kodu yapıştırın attrib -h -s /d /s *.* kodu çalıştırdıktan sonra gizlenmiş dosyalara erişebileceksiniz. Gerekli dosyaları bilgisayarınıza aldıktan sonra flash belleği biçimlendirin ve normal kullanıma devam edin.

Hocam ayrıca ordaki kısayola sakın ola tıklamayın virüs bilgisayarınıza geçer.

Muhtemelen virüslü.
CMD açıp Flash bellek harfi neyse(örneğin d) şunu yazın D: bu şekilde flash belleğe geçiş yapmış olacaksınız. Daha sonra şu kodu yapıştırın attrib -h -s /d /s *.* kodu çalıştırdıktan sonra gizlenmiş dosyalara erişebileceksiniz. Gerekli dosyaları bilgisayarınıza aldıktan sonra flash belleği biçimlendirin ve normal kullanıma devam edin.

Hocam ayrıca ordaki kısayola sakın ola tıklamayın virüs bilgisayarınıza geçer.
Hocam dediğiniz yeri yaptım rootdir diye bir klasör açıldı içinde bir tane vbs dosyası bir tane bat dosyası iki tanede dat dosyası oluşturmuş. Kısayola çoktan tıkladım...
İçine attıklarım pcde olduğu için direkt atıyorum biçimlendirmeyi.

@ŞEMPANZE SEVER Hocamın mesajındakini deneyin, eğer silinip 1dk sonra vs. geri gelirse geçmiş olsun kullanılmaz artık o bellek, çöp olur.
Hocam bat dosyasının içeriğini atayım mı?

Hocam dediğiniz yeri yaptım rootdir diye bir klasör açıldı içinde bir tane vbs dosyası bir tane bat dosyası iki tanede dat dosyası oluşturmuş. Kısayola çoktan tıkladım...
İçine attıklarım pcde olduğu için direkt atıyorum biçimlendirmeyi.
Hocam tıkladıysanız virüs bilgisayarınıza geçmiştir. Öyle ahamlı şahamlı bir şey değil adam gibi bir antivirüs ile tarama yapın temizlenir. Gizli klasör olarak belirlenmiş olabilir dosyaların bulunduğu yer. Flashı açtıktan sonra dosya gezgininde sağ üstte bulunan arama yerin * yazın(evet sadece yıldız işareti) ve entera basın. Orda bütün dosyalarınız çıkar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı