Flash bellekteki dosyalar bozuldu

kandela55

Femtopat
Arkadaşlar merhaba, flash belleğimdeki resim ve klasörleri farklı bir flash'a aktarmak için her iki flash'ı da PC'ye taktım. Ancak birini taktığım anda (resimleri aktarmak istediğim flash) bu USB bellekte bir sorun var hatası verdi. Ben de "Onar" butonuna bastım. Ardından Windows Defender'dan bildirim geldi, içinde virüs varmış. Hemen karantinaya alıp sildim ve ardından flash'ı biçimlendirdim. Sonrasında fotoğrafları USB'ye kopyalamaya başladım, ancak işlemin yarısında hata verdi. Ne yapsam olmuyordu, ben de kopyalama işlemini iptal ettim. Sonrasında USB'nin içindeki dosyalara baktığımda, isimleri ve uzantıları değişmişti. Tıkladığımda ise "Dosya adı hatalı" gibi bir hata mesajı alıyordum. Bu dosyaları kurtarma şansım yok mu? İçinde önemli fotoğraflar vardı.

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    10,2 KB · Görüntüleme: 14
  • 2.PNG
    2.PNG
    28,6 KB · Görüntüleme: 14
Arkadaşlar merhaba, flash belleğimdeki resim ve klasörleri farklı bir Flash'a aktarmak için her iki Flash'ı da PC'ye taktım. Ancak birini taktığım anda (resimleri aktarmak istediğim flash) bu USB bellekte bir sorun var hatası verdi. Ben de "onar" butonuna bastım. Ardından Windows Defender'dan bildirim geldi, içinde virüs varmış. Hemen karantinaya alıp sildim ve ardından Flash'ı biçimlendirdim. Sonrasında fotoğrafları USB'ye kopyalamaya başladım, ancak işlemin yarısında hata verdi. Ne yapsam olmuyordu, ben de kopyalama işlemini iptal ettim. Sonrasında USB'nin içindeki dosyalara baktığımda, isimleri ve uzantıları değişmişti. Tıkladığımda ise "dosya adı hatalı" gibi bir hata mesajı alıyordum. Bu dosyaları kurtarma şansım yok mu? İçinde önemli fotoğraflar vardı.

İsimlerini silip örneğin (resim.PNG) gibi bir isim yap noktadan sonraki dosyanın türü ne ise öyle yap mesela dosya PNG yani resim dosyası ise .PNG yapacaksın.

Arkadaşlar merhaba, flash belleğimdeki resim ve klasörleri farklı bir flash'a aktarmak için her iki flash'ı da PC'ye taktım. Ancak birini taktığım anda (resimleri aktarmak istediğim flash) bu USB bellekte bir sorun var hatası verdi. Ben de "Onar" butonuna bastım. Ardından Windows Defender'dan bildirim geldi, içinde virüs varmış. Hemen karantinaya alıp sildim ve ardından flash'ı biçimlendirdim. Sonrasında fotoğrafları USB'ye kopyalamaya başladım, ancak işlemin yarısında hata verdi. Ne yapsam olmuyordu, ben de kopyalama işlemini iptal ettim. Sonrasında USB'nin içindeki dosyalara baktığımda, isimleri ve uzantıları değişmişti. Tıkladığımda ise "Dosya adı hatalı" gibi bir hata mesajı alıyordum. Bu dosyaları kurtarma şansım yok mu? İçinde önemli fotoğraflar vardı.
Geçmiş olsun kral, bu linki oku ve programları dene. Ben daha önce yapmıştım ama bayaa uzun sürmüştü ve hepsini kurtaramamıştım. En İyi Veri Kurtarma Araçları

İsimlerini silip örneğin (resim.PNG) gibi bir isim yap noktadan sonraki dosyanın türü ne ise öyle yap mesela dosya PNG yani resim dosyası ise .PNG yapacaksın.
Belirttiğiniz dosya adı geçersiz ya da çok uzun hatası veriyor

Geçmiş olsun kral, bu linki oku ve programları dene. Ben daha önce yapmıştım ama bayaa uzun sürmüştü ve hepsini kurtaramamıştım. En İyi Veri Kurtarma Araçları
Size de geçmiş olsun, teşekkür ederim deneyeceğim umarım kurtarabilirim.

Tam bilgim yokta o dosyaları ve flash belleği siz mi isimlendirdiniz böyle? Belki bir çeşit fidye yazılımı olabilir.
Hayır isimleri ben değiştirmedim virüsten sonra böyle oldular.

@kandela55
==> Test için öncelikle o resim dosyalarından sadece birini masaüstüne taşıyın ve adını 1.PNG veya 1.jpg yapıp açmayı deneyin. Açılırsa hepsini taşımayı veya taşımadan usb belleğin adını ve resimlerin içinde bulunduğu klasörlerin adını da değiştirip resimleri açmayı deneybilirsiniz.
( Muhtemelen sadece resimlerin adı değil, USB belleğin ve klasörlerin adı da sorunlu olduğu için açılmıyor resimler.)

EK: Veri kurtarma yazılımları bu sorunun çözümünde işe yaramaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı