Flash Bellekten Windows 8.1 Pro Kurulumu

• Konuyu başlatan arsiu
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 6.417

arsiu

Hectopat
Arkadaşlar Merhaba, forumda daha yeniyim detaylı inceleme fırsatım olmadı. Yanlış bir yere konu açtı isem şimdiden özür dilerim. Sorunum ile alakalı forumda bir iki konuya baktım, ya gözümden kaçtı yada bulamadım. O yüzden konu açarak sormak istedim. Laptobumda bilemediğim bir sorundan dolayı cd/dvd okuyucusu görünmüyor, dolayısı ile cd den format atamıyorum. Bu vesile ile flash bellekten format atmayı ve öğrenmeyi istedim. Birkaç sorum olacak;
1- Elimde Orjinal, satın almış olduğum windows 8.1 pro cd si var. Flash bellekten format atmak için illaki iso dosyası mı olması lazım (şuan işyerindeki bilgisayardayım) yada cd deki dosyaları aç diyerekten içindeki setup ve kurulum dosyalarını kopyalayıp, flash belleğe direkt atıp (kopyala, yapıştır) ondan sonra flash bellekten kurulum yapabilir miyim?
2-Mevcut, 16 gb lık flash belleğime İso dosyasını program vasıtası ile attıktan sonra, flash belleğimi kullanabilir miyim? şayet kullanabilirsem içerisindeki bilgi ve belgelerim ile tekrardan format atabilir miyim?
3-Flash bellek fat32 mi olacak yoksa NTFS mi?

Şimdiden teşekkürler, Saygılar..

1. Anlattığınız şekilde olmaz. ImgBurn gibi bir yazılımla kurtarma DVD'sini imaj -yani ISO- olarak çıkarmanız, USB'ye yazdırırken de bu imajı kullanmanız gerek.
  2. Formattan sonra USB belleği tekrar aktif olarak kullanabilirsiniz.
  3. FAT32 kesinlikle. Rufus kullanın: UEFI Windows 8.1 USB'ye Yazma | Technopat Sosyal

Hocam yanıtınız için teşekkür ederim. Birşeyi net olarak anlamak istiyorum. Formattan sonra USB belleği tekrardan kullanabileceğimi söylediniz. Diyelim USB belleğime İSO dosyasını yazdırdım bilgisayarıma USB den format attım. USB de ISO dosyası kaldı ve hep kalacak, USB belleğime diğer bilgi ve belgelerimi (video, program v.s..) kopyaladım, aktif olarak kullanıyorum. Bilgisayarıma tekrardan USB den format atmam gerekti.
1- USB belleğimin içerisindeki bilgi ve belgelerle (video program v.s..) format atabilir miyim?
2- Şayet format atabilirsem USB içerisindeki bilgi ve belgelerim (video program v.s..) zarar görür mü?

Şimdiden teşekkürler, saygılar..

Hep kalmayacak. Kurulum bittikten sonra ISO dosyasını USB bellekten silebilirsiniz. USB belleğe sağ tık yaptıktan sonra biçimlendirmeniz yeterli.
USB belleğimin içerisindeki bilgi ve belgelerle (video program v.s..) format atabilir miyim?
Atabilirsiniz ama tavsiye etmem. USB bellekteki verileri yedekleyin.
Şayet format atabilirsem USB içerisindeki bilgi ve belgelerim (video program v.s..) zarar görür mü?
Görmez.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı