Çözüldü Flash diskte olan dosya formatlanan bilgisayarda sorun çıkarır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Aksaray
Daha fazla  
145 GB gibi bir anime arşivim var. Giderse cidden büyük sıkıntı çıkarır bana. Bugün babam formata götürecek bilgisayarı. Toshiba marka ve eski bir 1 TB'lik harddisk mi denir flash disk mi emin olamadım ona attım (2 saat sürdü HDD kullandığım için :D ) Eskiden bir arkadaşımdan film için flash almıştım ama taktığımda biçimlendir gibi bir şey demişti. Yıllar önce olduğu için hatırlamıyorum fazla ne dediğini. Ama biçimlendirme ile ilgili bir şeyler oldu ve flash disk sıfırlandı. Bunda olur mu? Ayrıca 200 GB resim var içinde. Öldürür tüm sülale beni o resimler giderse :DSilinme gibi bir durum olur mu? Ya da bozulma vs.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bir flash disk biçimlendirildiği zaman tüm içerdiği veriler kaybolur ve geri dönüşü olmaz. O anime arşivini format için kullanılacak flash belleğe atmadıysanız sorun olmaz. Bir işletim sistemi için kullanılacağı zaman biçimlendirilmek zorunda o USB. Ayrıca muhtemelen 1 TB dediğinize göre kastınız HDD.

İşletim sistemi o 1 TB'lik HDD içine kuruluysa ve siz o arşivi o diskin içine attıysanız arşiv uçabilir. Eğer o bahsettiğimiz HDD'nin işletim sistemi ile bir alakası yoksa o zaten formatlanmaz ve veri kaybı oluşmaz.
Bir flash disk biçimlendirildiği zaman tüm içerdiği veriler kaybolur ve geri dönüşü olmaz. O anime arşivini format için kullanılacak flash belleğe atmadıysanız sorun olmaz. Bir işletim sistemi için kullanılacağı zaman biçimlendirilmek zorunda o USB. Ayrıca muhtemelen 1 TB dediğinize göre kastınız HDD.

İşletim sistemi o 1 TB'lik HDD içine kuruluysa ve siz o arşivi o diskin içine attıysanız arşiv uçabilir. Eğer o bahsettiğimiz HDD'nin işletim sistemi ile bir alakası yoksa o zaten formatlanmaz ve veri kaybı oluşmaz.

Son düzenleme:
Çözüm
Bir flash disk biçimlendirildiği zaman tüm içerdiği veriler kaybolur ve geri dönüşü olmaz. O anime arşivini format için kullanılacak flash belleğe atmadıysanız sorun olmaz. Bir USB için kullanılacağı zaman biçimlendirilmek zorunda o USB. Ayrıca muhtemelen 1 TB dediğinize göre kastınız HDD.

İşletim sistemi o 1 TB'lik HDD içine kuruluysa ve siz o arşivi o diskin içine attıysanız arşiv uçabilir.
Format için değil bahsettiğim HDD. Babam bilgisayarcıya götürecek galiba. Teşekkürler cevabınız için.

Format için değil bahsettiğim HDD. Babam bilgisayarcıya götürecek galiba. Teşekkürler cevabınız için.
O HDD format ile alakasızsa içiniz rahat olabilir, veri kaybı olmaz. Dediğim gibi işletim sistemi eğer o HDD'nin içinde olsaydı o zaman sıkıntı çıkardı. Çünkü formatlanacak disk o disk olurdu. Rica ederim :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı