Flash exFAT formatından çıkmıyor

Alibüyükdemir

Hectopat
Arkadaşlar bilgisayara format atmak istiyorum ama Rufus hata veriyor. Ben de bicimlendirecektim ama sadece exFAT gozukuyor baska flash ile denedim sonuc ayni.

Flashın bütün bölümlerini silip tekrar, bölümlendirmeyi denediniz mi? Eğer denemediyseniz şu şekilde yapılıyor;
Başlata girin, arama kısmına cmd yazın ve ilk çıkan sonucu yönetici olarak çalıştırın.
1633367414277.png

Açılan komut istemine diskpart yazın.
Daha sonrasında select disk 0 yazın. (Atacağım ekran görüntüsünde ben disk 3 yazdım, sebebi elimdeki sıfırlayabileceğim tek diskin o olması.)
1633367425735.png

Daha sonrasında clean yazın. Bu diskteki tüm bölümleri silecektir. Diskteki tüm bölümleri sildikten sonra yeni birincil bir bölüm oluşturmaya ihtiyacımız var. create partition primary yazın. Elimizde RAW bir bölüm olacak. Bunu da biçimlendirmemiz gerek. Önce select partition 1 daha sonra format fs=ntfs quick yazın.
1633367433699.png

Bu aşamaları gerçekleştirdikten sonra bazen diske bir harf atanmamış oluyor. Dolayısıyla disk listelenmiyor. Bunun için son olarak assign yazın. Diske artık erişebilmelisiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı