Flash oyun sitesi için alt yapı önerisi

pixstudio

Kilopat
Daha fazla  
Bir flash oyun sitesi kodlamaktayım. Ancak bilirsiniz; flash oyun sitelerinin hemen hemen hepsinde oyuna tıklarsınız ve sizi bir ara sayfaya yönlendirir. Oradan tekrar oyunu oyna der asıl oynanacak sayfaya gidersiniz. Bu ara sayfayı nasıl oluşturacağım? Bir de sitenin statik kodlamasını bitirdim, şimdi dinamikleştirme aşamasındayım. Ama bir türlü karar veremedim. Acaba sitenin alt yapısı olarak "Wordpress mi kullansam?" yoksa "kendim bir yönetim paneli mi kodlasam?" diye. Sizce hangisi daha avantajlı olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Wordpress alt yapısıyla hemen hemen tüm ihtiyaçlara uygun yapı oluşturabiliyorsunuz ve backend kısmında ciddi oranda zaman kazanıyorsunuz dolayısıyla wordpress kullanabilirsiniz bence bir sakıncası yok. Flash oyunlar konusunda ise size flash yerine webgl tabanlı oyunlar yazmanızı önerirdim. Hem sistemi daha az yoruyor hemde cross-browser sorunu yaşamazsınız. Bildiğiniz kimi artık yeni tarayıcılar flashı desteklemiyorlar ve tahminimce 1 2 sene içinde bu teknoloji artık tarihe geçecektir. Webgl ile yazdığınız oyunları mobil cihazlarada application olarak yayınlayabilirsiniz ayrıca websocket teknolojisi sayesinde multiplayer oyunlar bile yapabilirsiniz.

Wordpress alt yapısıyla hemen hemen tüm ihtiyaçlara uygun yapı oluşturabiliyorsunuz ve backend kısmında ciddi oranda zaman kazanıyorsunuz dolayısıyla wordpress kullanabilirsiniz bence bir sakıncası yok. Flash oyunlar konusunda ise size flash yerine webgl tabanlı oyunlar yazmanızı önerirdim. Hem sistemi daha az yoruyor hemde cross-browser sorunu yaşamazsınız. Bildiğiniz kimi artık yeni tarayıcılar flashı desteklemiyorlar ve tahminimce 1 2 sene içinde bu teknoloji artık tarihe geçecektir. Webgl ile yazdığınız oyunları mobil cihazlarada application olarak yayınlayabilirsiniz ayrıca websocket teknolojisi sayesinde multiplayer oyunlar bile yapabilirsiniz.
Yanıtınız için teşekkürler. Dediğiniz gibi wordpress altyapısını kullanarak yaptım. Biraz zahmetli oldu ama şimdilik güzel oldu. :) Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı