Flash_Update.exe Virüsü

Emre42

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ve abilerim, internette babamın hastalığını araştırır iken bulunduğum sayfa beni başka bir internet sayfasına attı. O sayfada flash güncel değil diye yukarıda bir bildirim çıktı. Ben de indire falan tıklamadım x işaretine tıkladım kapattım. Ona rağmen benim bilgisayarıma Flash_update.exe diye bir şey indirdi. İndirilenler klasörüne gittim ve yan tarafında uygulama yazıyordu. Ben de hemen sildim ve geri dönüşüme attı, oradan da sildim. Tarayıcıların geçmişlerini sildim, disk temizleme yaptım, CCleaner ile temizleme yaptım ve defender ile tarattım bir şey bulamadı. Sonra Malwarebytes ile tarattım ve bulunan öğelerde sarı nokta çıktı ve tarama bitince uyarı verdi. Evete tıkladım ve yeniden başlattı. Şu an karantinada duruyor. Ne yapmalıyım ne olur yardım edin. İnternette modeme falan da bulaşır diyordu. Ama ben bilgisayarıma kurmadım o inen uygulamayı.
Bilgisayarıma ve modemime virüs bulaşmış mıdır? Yardımlarınıza ve bilgilerinize ihtiyacım var ne olur beni aydınlatın bu konuda.
Ha bir de o inen uygulamayı sildikten sonra o sayfaya tekrar girdim aptal gibi panikten. Ama bu kez bir şey inmedi. Tabi taratmadan önce girmiştim tekrar girdiğimde.

@Murat5038 @Recep Baltaş

Abi baidu cleaner indirmem için link verebilir misin yanlış indimeyeyim. Birde malwarebytes karantinasında PUP.Optional.InstallCore diye birşey var. Onu ve istediğin raporu hazırlarken çıkan iki sonucu sileyim mi?

Murat abi öncelikle ilgin için çok teşekkür ederim. Baidu cleaner ile temizliği de yaptım. Tekraren soruyor olmamı biraz bilgisizliğime biraz da takıntılı olmama ver ama modemim ve bilgisayarımın herhangi bir sıkıntısı yok değil mi?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı