Flashbellek ile Windows 7 nasıl kurulur?

sbberk

Hectopat
18 yıllık, Windows XP olan bilgisayarı formatlayıp Windows 7 kurmak istiyorum fakat genel olarak anladığım işler değiller, öncelikle bilgisayarı formatlayıp sonrasında mı Windows 7 kuracağım yoksa ikisini tek seferde yapabilir miyim?

18 yıllık, Windows XP olan bilgisayarı formatlayıp Windows 7 kurmak istiyorum fakat genel olarak anladığım işler değiller, öncelikle bilgisayarı formatlayıp sonrasında mı Windows 7 kuracağım yoksa ikisini tek seferde yapabilir miyim?
Windows 7'yi USB'ye yazdırın youtube'dan yardım alarak.
Rufus kullanılıyor genelde.

Kurulumda HDD/SSD'yi silmek isteyip istemediğinizi soracak.
Eğer format atacaksanız yani değerli veri yoksa silin.
Sonra ilerleyin ve kurulum başlayacaktır.

Uzun uzun yazacağım detaylıca. Önce Windows 7 ISO'sunu indirin. ISO'yu Technopat Sosyal'de indirebilirsiniz arşiv konusundan. Rufus yükleyin ve Rufus ile ISO'yu herhangi bir USB belleğe (8 GB ve üstü olursa iyi olur. Windows 7 için minimum kaç GB USB bellek gerekiyor bilmiyorum) yazdırın ama GPT değil MBR olarak. 18 yıllık bir sistem zaten, MBR olması lazım. Sonrasında otomatik UEFI yerine BIOS falan seçecek. Başarılı şekilde ISO yazdıktan sonra USB bellek takılıyken bilgisayarı yeniden başlatın, arsından boot menüsüne girin, USB belleği seçip boot edin. Boot menüsünü bulamazsanız BIOS'dan USB belleği boot kısmında en başa alın ve öyle boot edin. Kurulum ekranı gelecek. İleri diye devam edeceksiniz. Sonra Yükselt ve Gelişmiş seçeneği çıkması lazım. Yükselt demeyin. Gelişmiş kısmına girin. Orada Gelişmiş deyince diskler ve bölümler çıkacak. Formatla geçecekseniz disk 0'a ait tüm bölümleri silin ve ayrılmamış alan olacak. Onu seçip en yüksek değerden yeni bölüm oluşturup yeni oluşan "Sistem" bölümü seçiliyken ilerleyin ya da direkt bölüm oluşturmadan ayrılmamış alan seçiliyken ilerleyin. Kuracak, yeniden başlatma kısmı gelecek. Bilgisayar yeniden başlarken USB belleği çekin. Sonra ayarlar gelecek ve Windows 7 kurulacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı