Flashpoint'ten gelen trojan Kaspersky tarafından atlanmış olabilir mi?

Eğer CPU da kullanım yüzdesi artmış ise temiz format yapmalısın. Bilgisayar da bir sıkıntı göremediysen ikinci adım şifreleri yenilemek olacaktır. Bende kendi bilgisayarıma trojan kaptırdım bütün şifrelerim kopyalanmış ve hatta Instagram hesabımdan herkese takip isteği atıyordu çok geç olmadan şifreyi değiştirdim trojanli bilgisayara flash bellek sokarak hayatımın en yanlış şeylerinden birini daha yaparak flash belleki biçimlendirmek zorunda kaldım ve daha önce hiç bu kadar büyük bir virüs yemediğim için olaylara çok geç müdahale ettim ve çok aptallık yaptım. Sana tavsiyem ne yapacaksan erkenden yap eğer erken olduğunu düşünmüyorsan bile daha geç olmasından iyidir iyi sosyaller.
CPU kullanım yüzdesi ile malware tespiti çok eskide kaldı. Eskisi gibi artık o kadar fark edilmemekteler. Malware tespiti için en mantıklı 3 seçenek; memory dump kontrolü, internet trafik kontrolü, autoruns hizmetleri kontrol etmek. Daha ileri seviye tespit araçları var ancak normal bir kullanıcı anlamayacağı için anlatmaya lüzum yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı