Türk Telekom 100 Mbps ile ping 600 civarı oluyor

xStyAlev

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel® Alder Lake Core™ i5-12500H 12C/16T; 18MB L3; E-CORE Max 3.30GHZ P-CORE Max 4.5GHZ;45W ;10nm SuperFin 4 GB RTX 3050 Ti 128-Bit Max-P 80Watt + 15 Watt DB 2.0 15,6" FHD 1920x1080 144Hz IPS Mat LED Ekran 16GB (2x8GB) DDR4 1.2V 3200MHz SODIMM 512GB SAMSUNG PM9B1 M.2 SSD PCIe
Meslek
Öğrenci
İnternetim 100 Mbps, Türk Telekom'un ev interneti. Önceden aynı mesafeden 35 Mbps internet kullanırken daha az ping alırken şimdi interneti yükseltmeme rağmen ping dağlar kadar arttı. Her ikisi de 2.4 GHz. Oyun zevki denen şey kalmadı, yalvarırım yardımcı olun (hız testlerinde oda internete uzak olduğundan PC'de 60, telde 80 veriyor değerler iyi olmasına rağmen ping hayvan gibi). Bir de başlıkta 60 yazıyoda 600 olacaktı o

Son düzenleme:
Türk Telekom 75Mbps 13ms sabit bende Ethernet kullanman lazım. Bir de Wi-Fi'ya biri bağlıysa bir şey indiriyorsa ya da televizyon falan aynı modeme bağlıysa anlık yükselme olur.

Modeminiz OpenWrt destekliyorsa hiç düşünmeden geçiş yapın. Desteklemiyorsa OpenWrt destekleyen bir modem alın.

Eğer bunu yapamıyorsanız da modeminiz QoS destekliyorsa Wi-Fi download ve upload hızını kısıtlayın.

Eğer arkada başka biri download yapıyorsa (illa dosya indirmek değil. Video izlemek bile etkiler) sizin internetinizi de etkileyerek pingin yükselmesine sebep olur.

OpenWrt'nin amacı ise düşük paketlere öncelik vererek, yüksek paketlerin önceliğini geri plana atmaktır. Oyun oynarken sunuculara genellikle düşük paketler gönderirsiniz. Fakat internetinize bağlı herhangi biri, internette işlem yaptığında öncelikler karışıyor. Bu öncelikleri ayarlamaya yarayan açık kaynak yazılım da OpenWrt'dir.

Dediğim gibi eğer bunu kullanamıyorsanız kesinlikle QoS ayarı yapın. Wi-Fi paylaşımınızı sınırlandırın.

Modeminiz OpenWrt destekliyorsa hiç düşünmeden geçiş yapın. Desteklemiyorsa OpenWrt destekleyen bir modem alın.

Eğer bunu yapamıyorsanız da modeminiz QoS destekliyorsa Wi-Fi download ve upload hızını kısıtlayın.

Eğer arkada başka biri download yapıyorsa (illa dosya indirmek değil. Video izlemek bile etkiler) sizin internetinizi de etkileyerek pingin yükselmesine sebep olur.

OpenWrt'nin amacı ise düşük paketlere öncelik vererek, yüksek paketlerin önceliğini geri plana atmaktır. Oyun oynarken sunuculara genellikle düşük paketler gönderirsiniz. Fakat internetinize bağlı herhangi biri, internette işlem yaptığında öncelikler karışıyor. Bu öncelikleri ayarlamaya yarayan açık kaynak yazılım da OpenWrt'dir.

Dediğim gibi eğer bunu kullanamıyorsanız kesinlikle QoS ayarı yapın. Wi-Fi paylaşımınızı sınırlandırın.

OpenWrt herhangi bir QoS uygulamaz standart kurulumda QoS paketi de yoktur sadece QoS paketi kurmanıza olanak sağlar ayrıca bu arkadaşımızın sorunu muhtemelen QoS değil Wi-Fi yüzündendir.

OpenWrt herhangi bir QoS uygulamaz standart kurulumda QoS paketi de yoktur sadece QoS paketi kurmanıza olanak sağlar ayrıca bu arkadaşımızın sorunu muhtemelen QoS değil Wi-Fi yüzündendir.

Anlamadım hocam? Ben OpenWrt, QoS uygular diye bir şey söyledim de benim mi haberim yok? Modeminiz OpenWrt desteklemiyorsa QoS ayarı yapararak Wi-Fi hızını sınırlandırın dedim.

OpenWrt'nin amacı düşük paketlere öncelik vermenize olanak sağlayan açık kaynak bir yazılım. QoS ayarını zaten kendi içinde yapıyorsunuz. OpenWrt bir modem yazılımı. Yazdığımı okudum da tekrar ben farklı bir şey mi dedim? İlginç.

Anlamadım hocam? Ben OpenWrt, QoS uygular diye bir şey söyledim de benim mi haberim yok? Modeminiz OpenWrt desteklemiyorsa QoS ayarı yapararak Wi-Fi hızını sınırlandırın dedim.

OpenWrt'nin amacı düşük paketlere öncelik vermenize olanak sağlayan açık kaynak bir yazılım. QoS ayarını zaten kendi içinde yapıyorsunuz. OpenWrt bir modem yazılımı. Yazdığımı okudum da tekrar ben farklı bir şey mi dedim? İlginç.

OpenWrt'nin amacı ise düşük paketlere öncelik vererek, yüksek paketlerin önceliğini geri plana atmaktır. Oyun oynarken sunuculara genellikle düşük paketler gönderirsiniz. Fakat internetinize bağlı herhangi biri, internette işlem yaptığında öncelikler karışıyor. Bu öncelikleri ayarlamaya yarayan açık kaynak yazılım da OpenWrt'dir. (mesajınızdan alıntılanmıştır.)

OpenWrt'nin amacı ise düşük paketlere öncelik vererek, yüksek paketlerin önceliğini geri plana atmaktır. Oyun oynarken sunuculara genellikle düşük paketler gönderirsiniz. Fakat internetinize bağlı herhangi biri, internette işlem yaptığında öncelikler karışıyor. Bu öncelikleri ayarlamaya yarayan açık kaynak yazılım da OpenWrt'dir. (mesajınızdan alıntılanmıştır.)

Evet doğru. Şu şekilde düzeltelim o zaman. OpenWrt ile daha gelişmiş bir paket önceliği ayarları yapabilirsiniz. Modeminiz OpenWrt desteklemiyorsa da modeminizin QoS ayarları ile Wi-Fi hızını sınırlandırın.

Ben ISS'min modemimde at koşturmaması için OpenWrt kullanıyorum. ZyXEL'in kendi yazılımından OpenWrt'ye geçiş sağladım ve 10 ms fark etti.

Söylediğim yanlış anlaşılmış olabilir. Düzeltme için teşekkürler.

Ping internet hızı ile bağlantılı değildir.
35Mbps paketiniz büyük ihtimalle VDSL paketti ve sunucu mesafesi yani PoP noktaları daha kısa şekildeydi.
Fiberde sunucu mesafesi artabilir, azalabilir. Bu tamamen şehrinizin, hedef sunucunun, ara sunucuların birbiri arasındaki mesafeye bağlı.
Not: Evet, 600 ping normal bir değer değil. Muhtemelen evinizdeki telefonlardan biri, bilgisayarınızdaki bir uygulama güncelleme veya yedekleme yapıyor olabilir. Bütün cihazlarda Wi-Fi'den çıktıktan sonra tekrar deneyin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı