Flash'ta Özel Dosyalar.exe Virüsü

Mackeeper adlı programın full sürümünü ya alacak yada internetten indirip macbookunu onunla tarat ve temizle, virüslerden kurtulmanın tek yolu bu. Oda olmassa format atacaksın başka çaren yok. Flasbellek virüslüleri en gıcık virüs tiplerindendir. @ghrpln

@ghrpln Mac harici Windows sistemin var ise onda flash belleklerini takıp, imzamdan Kaspersky IS olanı indir güncelle full scan yap. Temizleme bittiğinde gizli klasörleri açın ardından "korunan işletim sistemi dosyalarını..." tiki işaretliyse kaldırın. Dosyalarınızı alın ve flash belleği biçimlendirebilirsin.

Rescue kullanmak sakıncalı mı? Neden kullanmayın dediniz?
Rescue antivirüs değil de ondan Rescue önermedikçe kullanılmaması gerekir. Rescue adından da anlaşılacağı gibi kurtarıcıdır en son çare olarak deneme yaptırıyoruz. Normal sistemde konu içinde bahsettiğim antivirüslerle kolayca temizlenebilir.

@Dağhan Tanık bilgisayarima bir anda mackeeper geldi nasil oldugunu anlamadim ve system status u serious olarak gosterdi. sizce flashbellegimdeki virusler macbook a gecmis olabilir mi? daha once hep windos da kullandigim flashdi

@Murat5038 butun bilgilerimi kaybetme soz konusu olabilir mi dediginizi yaparken

bilgisayarima bir anda mackeeper geldi nasil oldugunu anlamadim ve system status u serious olarak gosterdi. sizce flashbellegimdeki virusler macbook a gecmis olabilir mi? daha once hep windos da kullandigim flashdi

Mac işletim sistemi hakkında pek bir bilgim yok, Windows söz konusu olsa idi daha fazla yardımcı olabilirdim, ama şu kesin gibi Flash belleği Windows işletim sisteminde kullanırken taktığınızda bir kere yada yanlışla otomatik aç komutu vererek açtıysanız Flash bellekde ki auto run virüsü aktif olmuş, önce Windows işletim sisteminize ve ardından Macli Pc nize bulaşmış. Auto run virüsü her çoğu flas bellek de var, otomatik açma ile de aktif hale geçip Pc ye bulaşırlar. Senin yapacağın şey önce Macli pc yi virüs taraması yapacak bir virüs programı bulup ya satın alacaksın yada internetten indirip güzelce derin tarama ile taratacaksın, baktın olmadı format at yada attır, ikincisi ise flas belleği de formatla, onuda yapmak için nette mevcut programlar var flash belleğe format atan. Eğer yapamaz isen Facebook üzerinden Dağhan Fırat Tanık yazarak bana ulaş ben sana Team Weawerle bağllanıp yardımcı olurum o konuda da.

Sorunu çözmüşsündür umarım. Ama başka arkadaşlara yardımız dokunsun bende aynı sorun oldu HijackThis programı ile pc'yi tarayıp ordan Dosyalarım.exe bulup düzeltim şimdilik sorun çözüldü gibi.

Merhaba arkadaşar bende başka bi arkadastan aldıgım flaşla bilgisayarda bu özel dosyalar klasörü ile karşılaştım özelliklerine baktım exe olduğundan hiç açmadan direk biçimlendirdim. Bana da bulaşmış mıdır?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı