Flashtaki virüslü EXE dosyasını açmadan virüs bulaşır mı?

Sahire

Hectopat
Bugün birisinden aldığım flashı bilgisayara taktım, 16 GB'lik flashın 10GB doluydu fakat içinde sadece USB Driver.exe adlı bir EXE uygulaması vardı, şüphelendim ve açmadım. Sonra Kaspersky indirdim hızlı tarama yaptım bir şey bulmadı flash sürücüsünü tarattım trojan buldu ve sildi. EXE dosyasını çalıştırmadım; sadece flashı taktığım için bilgisayarıma virüs girmiş olabilir mi?

Eskisi gibi autorun ile kolay kolay virüs bulaşmıyor, sistemi yine taratmanızda fayda var. Bir sorun olacağını zannetmiyorum.

Bugün birisinden aldığım flashı bilgisayara taktım, 16 GB'lik flashın 10GB doluydu fakat içinde sadece USB Driver.exe adlı bir EXE uygulaması vardı, şüphelendim ve açmadım. Sonra Kaspersky indirdim hızlı tarama yaptım bir şey bulmadı flash sürücüsünü tarattım trojan buldu ve sildi. EXE dosyasını çalıştırmadım; sadece flashı taktığım için bilgisayarıma virüs girmiş olabilir mi?

USB bellek takıldığında oto terminal komut ile çalıştırma komutu vb. yazılmadıysa sorun olacağını sanmıyorum.

USB bellek takıldığında oto terminal komut ile çalıştırma komutu vb. yazılmadıysa sorun olacağını sanmıyorum.

Normal bir flash bellek bunu yapamaz modifiye edilmiş olması lazım kısayol yolu ile yiğebilir onu da şu anki güncel antivirusler kolaylıkla algılar. Ki arkadaş açmadığını söylüyor.

Flashın 10 GB dolu gözüküyordu fakat içinde sadece 2KB'lik USB Driver.exe vardı açmadım onu da.

Tamam hocam herhangi bir şey yapmanıza gerek yok o zaman içiniz rahat olsun.

İsterseniz bilgisayar boştaykenki sıcaklık değerleri, gpu ve cpu değerlerine bakabilirsiniz. Bir anormallik yoksa, antivirüsle tam tarama yapınca da sorun yoksa sorun yok demektir.

Virüsün türüne, kodlanmasına, yapısına göre değişir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı