Flask App'e payment section nasıl eklenir?

Bunu WordPress'e entegre etmek (route) biraz ilginç açıkcası. WordPress'e bir de PHP eklentisi yapıp Flask ile Wordpress'i bağlamanız gerekir. Aradaki bağlantı sizi yorar ve bence bu doğru bir yol değil.

Kendi programınıza admin panel ekleyin bence. Diğer tarafta hazır var gibi dursa da onu şekillendirmekle yenisini yapmak sizin durumda neredeyse aynı iş yüküne denk geliyor. Wordpress'in yazılımı kolaylaştırmayı hedeflediği kesimde değil sizin program. Bir Wordpress eklentisi yapmıyorsunuz.

Bu veritabanı şekli bana çok basit ve kusurlu geldi. Bir mağazanın veritabanı şöyle olmaldıır:

Eki Görüntüle 1890772

Eğer WordPress kullanırsanız buradaki bilgileri size vermesi için Python ile değil PHP ile kod yazmanız gerekecek. Yine pek bir şey kolaylaşmadığından her şeyin elinizin altında olması daha mantıklı. Bu yüzden WordPress'e bulaşmamalısınız bence.
Oncelikle vakit ayirip bir diagram yaptiginiz icin size minnettarim. Simdi, bu proje aslinda cok ama cok basit gibi diyebilirim. Yani mumkun oldugunca basit yap dendi. Yaptigim kadariylada aslinda positive bir respond aldim. Tabiki sizin dediginize katiliyorum. Sadece DB'de degil acip gostersem kusurlari halay ceken bir proje 😅 . Dedigim gibi self-taught oldugumdan bazi flowlar olabilir gerci IT ile aram cok sikidir ama yinede. Su noktaya kadar localde calismak cok kolaydi ama is canliya cek odeme koy olunca bir anda mid-level'dan upper-mid yada high-end diyebilecegim bir sekans haline geldi 😊. DB tavsiyesi ve diagram icin cok tesekkur ederim elinize emeginize saglik.

Ilk basta size attigim ilk linki deniyecegim. Azicik zorlucam bakalim cikacak mi birseyler. Orada tek yapmak istedigim mesela: `wordpress.com` yerine routelanacak ve `wordpress.com/flasksayfasi` diye olacak. Boylelikle mesela sayfada donen seyleri JS ile alip var mi yok mu diye sorgulatip calistiricam. Size attigim ilk link gibi.

Son olarak, sizle konustugum gibi flask sayfama Admin sayfasi Odeme sayfasi ekliyecegim. Birde sayfalarin CSS vesairelerini duzelticegim. Bildiginiz hardcore hepsini ben yapacagim. Bu kisim tabikide bana daha dogru geliyor. O yuzden simdi basladim. Full bir arastirma ve cozum icersindeyim. Bana vakit ayirdiginiz icin tesekkur ederim.

Unutmadan da eklemek istedim. Ben bunlari full + full kendim cozuyorum. Kendime bir hocada ariyorum acikcasi, bana yol gostericek bana ders vericek bu spesifik konu icin. Eger bilginiz varsa boyle birinden paylasmanizi cok isterim. Eger, boyle birsey sormak yada istemek yasakli isede forumda lutfen admin yada siz yanlis anlamayin. Ben bir yoldayim o yolda bana destek olacak arkadaslar ariyorum. Bana isik tutacak el uzatacak insanlar ve bunlari butun samimiyetim ile ariyorum. Su noktaya kadar Rabbim hep oyle insanlari denk getirdi. Yine ve sonuna kadar da getirecegine eminim. 🫡

En nihayetinde ama pure Flask ile cozulecek bencede size katiliyorum. Simdi, bulundugum WordPress environment'da ben admin degilim. Tekrardan acmalari icin bekleyecegim. O arada konustugumuz gibi Flask yapisini yapmaya calisacagim.

Stripe ile cozmeyi dusunuyorum. Stripe baya user-friendly ve guzel duruyor.

Okuyan ve ilgilenip yardim eden herkese cok tesekkur ederim iyi gunler dilerim.

Son düzenleme:
Unutmadan da eklemek istedim. Ben bunlari full + full kendim cozuyorum. Kendime bir hocada ariyorum acikcasi, bana yol gostericek bana ders vericek bu spesifik konu icin. Eger bilginiz varsa boyle birinden paylasmanizi cok isterim. Eger, boyle birsey sormak yada istemek yasakli isede forumda lutfen admin yada siz yanlis anlamayin. Ben bir yoldayim o yolda bana destek olacak arkadaslar ariyorum. Bana isik tutacak el uzatacak insanlar ve bunlari butun samimiyetim ile ariyorum. Su noktaya kadar Rabbim hep oyle insanlari denk getirdi. Yine ve sonuna kadar da getirecegine eminim.
Forumda programlama kategorisinde konu oluşturduğunuzda nadiren yanıt alamayabilirsiniz. Ama genelde karşılaştığınız sorunlarda yardım edecek insanlar olur.

Ek olarak konu oluşturabilirsin yardımcı olacak, öğretecek birilerini bulmak için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı