Flask ile web sitesi tasarlama

Mr.Robot95

Centipat
Merhaba. Ben Flask ile bir web sitesi yapıyorum. Yapay zeka ile çalışan bir chatbot. Bir soru takıldı aklıma. Bu site normal siteler gibi hafif olmayacak. Yani normal siteyi ayakta tutan flask Python kodlarından başka bir de verileri işleyen bir sürü fonksiyonlar ve algoritma var. Şimdi benim bilgisayarda sorunsuz çalışıyor ama bunu bir serverden yayınladığımda aynı anda 100 000 kişi siteye girip kullanırsa o zaman sorun olur mu? Yani bu normal mi?
Etrafda Python ile yapılan bu tür bir site görmedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Flask küçük çaplı projeler içindir, bu şekilde ağır fonksiyonları, algoritmaları ve 100K gibi bir ziyaretçi için projenizi Django ile yapmanızı öneririm. Bu anlamda Django Flask'ı 5'e katılacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevabınız için teşekkürler.Bu zaten bir prototip.Bu haliyle online yapmam.Yatırım almayı düşünüyorum sonra online yapmak için bir ekip kurmak ve ekip halinde karar verip öyle kullanıcılara sunmak.Çünkü her şeyi yapacak kadar her alandaprofesyonel değilim.Benim asıl kafamı karıştıran yani bunu bir mobil uygulama yapıp kadların mobil cihazda çalışmasınımı sağlamam gerekiyordu?yoksa Django veya Flask ile web sitesi apdım ve bütün yüklerin sunucuda olması sorun olmaz?Bu normal bişeymi?

Şimdi olay şu mu bir web siten var ve bu siteye 100000 kişi aynı anda bağlanıp hepsine chatbot üzerinden mesaj yollayacaksın? Buraya kadar doğru sanırım.

Şimdi iki türlü olay olabilir:

1-Kullanıcılarla iletişime geçen yapay zeka botu.Kodlar uygulamada gömülü olur.
2.Kullanıcıyla iletişime geçen yapay zeka botu( server üzerinden ).Kodlar server üzerinden oluşturulur;fakat 100000 kişi için çok maliyetli bir iş olur.

Aslında projeni tam anlamadım.Arka tarafta müşteri temsilcisi gibi bir şey de olacak mı?

Evet kardeşim.Bildiğin chatbot ama yapay zeka ile.Bir web sitesi.Browser ile siteye giriyorsun ve chatbot ile konuşuyorsun.Chatbot vereceği cevapları json dosyalarından bulur ve kullanıcıya iletir.Şimdi dosyalarda baya çok kelimeler var.Belkide milyonlarca.100 000 kişiyi ben örnek gösterdim belkide 1000 000 kişi olacak gelecekte.Bildiğiniz gibi algoritma json dosyalarındakı cevapları bulmak için tüm dosyalara bakar.Şimdi aynı anda 100 000 kişi mesaj yazarsa bu işlemi tüm insanlar için yapa bilir mi?

Çok ayaküstü konuşulacak bir konu değil fakat şöyle düşün her seferinde json dosyasından okumayacak tekrar tekrar elbette verileri cacheleyeceksin? Distributed cache yapısı kuracaksındır sanırım, ayrıca tek sunucunun harcı değil 100k anlık. Anlık 100k'ya göre mimari kurmak istemeni ve çabanı takdir etsem de hevesini kırmak istemiyorum ama öyle kolay kolay görebileceğin rakamlar değil bunlar o yüzden 100k 1m meselesine çok takılma derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…