Flight Simulator X nasıldır?

bilmeyenbiri

Hectopat
Daha fazla  
Bu oyunu almayı düşünüyorum. Sizce sıkar mı öğrenmem ne kadar sürer? Sorarsanız gamepad var. Bilgisayarımın numpadi de var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük bir hevesle aldım. İlk saatler güzel fakat sonra sıkıyor. 14 saat oynamışım toplam en son ne zaman oynadığımı bile hatırlamıyorum.

Çünkü oyunda yapabilecek fazla şey yok.

Uçakla kalkış yapıyorsun, ondan sonra otomatik pilota alıyorsun dümdüz kendisi gidiyor işte. 1 saat sonra gelince otomatik pilottan çıkartıp iniş yap tamamdır. Çoğu zaman pisti ıskalarım havada 2 saat tur hatarım bütün aksiyon bu. Açıkçası pek eğlenceli değil.

Çok oyunculu kısmı var. Fazla oyuncu yok fakat yine de oynayan kitlesi mevcut. Çok oyunculu kısmı da maalesef aynı sıkıcılıkta.

Oyunu oynamaktan çok izliyorsunuz. Uçaklara merakım ve ilgim olmasına rağmen çok çabuk sıkıldım. Açıkçası pek tavsiye etmem.

Bilgisayarda geçireceğin zamanın ve uçaklara ilgin yoksa arkadaşların dediği gibi bulaşma :)
Satın almadan önce demosunu deneyebilirsin. "FSX demo" yaz ve indir, 800MB boyutunda.

fsx-screenrv1.jpg

Öncelikle oyun söylendiği kadar basit değil yani uçağı kaldır otopilota al sonra indir. O kadar basit değil. Sunucularda insanlar saatlerce uçuş yapıyor ve neredeyse yıllarını vermiş oyuncular pilotlar gibi deneyimli oluyorlar. Hatta pilotların kendisi bile bu oyunu oynayarak tecrübe ediyolar. Oyunun en sevdiğim yanlarından biriyse gerçek zamanlı bir kuleyle veya bir diğer uçak pilotuyla konuşmalar yapmak. Mesela inişlerde ve kalkışlarda gerçekten o sunucudaki bir diğer online kişi olan kuleyle konuşmalar yaparak iniş kalkış yapmak (tabi her şey gerçekten havacılık üslubuyla ve terimleriyle gerçekleşmek zorunda) gerçekten muazzam bir gerçekçilik katıyor. Ama çok fazla zaman ayırman da gerekebilir ilerde.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı