Florür beyni etkilemiş olabilir mi?

395014

Hectopat
Bundan 3-4 ay önce hiç diş fırçalayan birisi değildim. Diş fırçalamaya, gargara kullanmaya başladım ama bir sorun var. Eskiden daha sağlıklı düşünüyordum gibi hissediyorum, aptallaşmış gibi hissediyorum. Sizce florürün buna etkisi var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hissettiğiniz zihinsel bulanıklığın veya "aptallaşma" hissinin diş bakımında kullanılan florürden kaynaklanma olasılığı oldukça düşüktür. Çok yüksek dozlarda florür alımı zararlı olabilir, bu durum florozis diye adlandırılır ve genellikle dişlerde renk değişimlerine neden olur, fakat zihinsel fonksiyonlar üzerinde ciddi bir etkisi olduğu kanıtlanmamıştır. Yani özetle florür'ün beyninizi etkileme olasılığı düşük ancak çok yüksek dozda alıyorsanız belki olabilir.

Hissettiğiniz zihinsel bulanıklığın veya "aptallaşma" hissinin diş bakımında kullanılan florürden kaynaklanma olasılığı oldukça düşüktür. Çok yüksek dozlarda florür alımı zararlı olabilir, bu durum florozis diye adlandırılır ve genellikle dişlerde renk değişimlerine neden olur, fakat zihinsel fonksiyonlar üzerinde ciddi bir etkisi olduğu kanıtlanmamıştır. Yani özetle florür'ün beyninizi etkileme olasılığı düşük ancak çok yüksek dozda alıyorsanız belki olabilir.
Yüksek doz mu bilmiyorum. Sabah, akşam diş fırçalıyorum ve sabahları Listerine gargara kullanıyorum. Fazla mı bilmiyorum.

Yüksek doz mu bilmiyorum. Sabah, akşam diş fırçalıyorum ve sabahları listerine gargara kullanıyorum. Fazla mı bilmiyorum.

Bu fazla değil bende genelde sabah, akşam dişlerimi fırçalıyorum listerine gargaranında beyine bir etkisi yok diye biliyorum, eğer ağız gargarasını talimatlara uygun şekilde kullanıyorsanız.
Gargaranın'da beyninizi etkileme olasılığı çok düşük.

Bu fazla değil bende genelde sabah, akşam dişlerimi fırçalıyorum listerine gargaranında beyine bir etkisi yok diye biliyorum, eğer ağız gargarasını talimatlara uygun şekilde kullanıyorsanız.
Gargaranın'da beyninizi etkileme olasılığı çok düşük.
Anladım hocam, teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı