Çözüldü Flowchart klavyeden girilen 3 sayıyı toplayıp ekrana yazdıran program akışı nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

w1llard

Hectopat
Makaleler
1
Dostlar merhaba, flowchart üzerinden klavyeden girilen 3 sayıyı toplayıp ekrana yazdıran program akışı yapabilir misiniz? Fakat sayı girilmesi gereken yerler şöyle olmamalı;
Sayı girin, sayi1.
Sayı girin, sayi2.
Sayı girin, sayi3.
Böyle olmamalı, sadece bir tane sayı girilmesini isteyeceğiz ve onu 3 kere tekrarlatacağız.
Yardım edeceklere şimdiden teşekkürler.

Yarına ödev. Yardım edicek yok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam 3 kere yazıcağız, öyle yapsam 2 kere yazmaz mı.
1671483232902.png

sayaç 0'dan başladığı için ilk sayıyı alacak ve 1 olacak ardından ikinci sayıyı alacak ve 2 olacak sonra üçüncü sayıyı alacak ve 3 olacak artık üçten küçük olmadığından yeni sayı alamayacak ve sonuca gidecek
sayac "i" değişkenini arttırmamışsınız. Sonsuz döngüye giriyor. toplam = toplam + sayi1 şeklinde olacak. altına da i = i + 1 yapın. islemsonuc, sonuc gibi degiskenlere gerek yok. Ve i <= 3 degil i < 3 olacak.

Alttaki kutucuga gönderirse 3 kere sayı almaz sadece 1 kere alır.
Aynı sayıyı üç kere çarpacak diye anlamışım ben.

sayac "i" değişkenini arttırmamışsınız. Sonsuz döngüye giriyor. toplam = toplam + sayi1 şeklinde olacak. altına da i = i + 1 yapın. islemsonuc, sonuc gibi degiskenlere gerek yok. Ve i <= 3 degil i < 3 olacak.

Alttaki kutucuga gönderirse 3 kere sayı almaz sadece 1 kere alır.
Hocam 3 kere yazıcağız, öyle yapsam 2 kere yazmaz mı.

Çözüm
Eki Görüntüle 1607843

sayaç 0'dan başladığı için ilk sayıyı alacak ve 1 olacak ardından ikinci sayıyı alacak ve 2 olacak sonra üçüncü sayıyı alacak ve 3 olacak artık üçten küçük olmadığından yeni sayı alamayacak ve sonuca gidecek
adamsınız hocam yapıyorum.

Eki Görüntüle 1607843

Hocam çok teşekkür ederim, kralsınız adamsınız hakkınızı ödeyemem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı