Flutter doctor Visual Studio vode hatası

Bugra_Emre

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Kod:
PS C:\Users\ŞENAY> Flutter doctor.
Doctor summary (to see all details, run Flutter doctor -v):
[✓] Flutter (channel stable, 3.24.5, on Microsoft Windows [Version 10.0.22631.4317], locale TR-TR)
[✓] Windows version (ınstalled version of Windows is version 10 or higher)
[✓] Android toolchain - develop for Android devices (Android SDK version 35.0.0)
[✓] Chrome - develop for the web.
[!] Visual Studio - develop Windows apps (Visual Studio community 2022 17.12.1)
 ✗ The current Visual Studio installation is incomplete.
 Please use Visual Studio ınstaller to Complete the installation or reinstall Visual Studio.
[✓] Android Studio (version 2024.1)
[✓] connected device (3 available)
[✓] network.

Bu hatayı nasıl çözebilirim? Kaldırıp tekrar yüklemeyi denedim ama çözemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Visual Studio Code herhangi bir hata vermiyor, ancak Visual Studio 2022'yi kurmanı istiyor. İçerisinden C++ ve .NET Masaüstü Geliştirme bileşenlerini kurman sorunu giderecektir.

Ayrıca, Flutter'da başka sorun yaşarsan beni etiketleyebilirsin. 4 yıldır aktif olarak flutter kullanıyorum.

VS 2022

Sonucunda:
Doctor summary (to see all details, run flutter doctor -v):
[√] Flutter (Channel stable, 3.22.2, on Microsoft Windows [Version 10.0.26100.2314], locale tr-TR)
[√] Windows Version (Installed version of Windows is version 10 or higher)
[√] Chrome - develop for the web
[√] Visual Studio - develop Windows apps (Visual Studio Community 2022 17.12.0)
[√] Android Studio (version 2024.2)
[√] VS Code (version 1.95.3)
[√] Connected device (4 available)
[√] Network resources

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-11-20 142733.png
    130,2 KB · Görüntüleme: 25
  • Ekran görüntüsü 2024-11-20 142851.png
    36,8 KB · Görüntüleme: 21

Hocam Visual Studio Code uygulamasından kurulumu başlattığımda program kuruluyor ama bu attığınız fotoğraflardaki ekrana gelemiyorum onu nasıl yapacağım.

Visual Studio Code
Bahsettiğim uygulama bu değil. Ben Visual Studio 2022'yi kurmanı söylüyorum, ama sen Visual Studio Code kurmaya çalışıyorsun. İkisi arasında fark var. Sana verdiğim linkten Visual Studio 2022'yi indirip kur. Flutter'da geliştirme yapabilmen için hem Visual Studio Code'u hem de Visual Studio 2022'yi kurman gerekli.

VS 2022

Visual Studio Code (VS Code), hafif ve hızlı bir metin editörüdür; özellikle web geliştirme ve genel kod yazımı için uygundur. Visual Studio 2022 (VS 2022) ise tam teşekküllü bir IDE’dir ve büyük projelerde, özellikle .NET gibi platformlarda kapsamlı araçlarıyla yazılım geliştirme sürecini destekler. VS Code daha düşük donanım gerektirirken, VS 2022 daha güçlü ve entegre özellikler sunar. (Alıntı)

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-11-20 143509.png
    155,4 KB · Görüntüleme: 23

Çok teşekkürler hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…