Flutter ile Firebase'den veri çekme

SnowBody6910

Decapat
Katılım
23 Mayıs 2021
Mesajlar
94
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Flutter' a yeni başladım, Firebase de kayıtlı bir veriyi nasıl çekeceğimi bir türlü bulamadım. İnternette bulduğum tüm kaynaklar hata verdi. Mesela paylaştığım fotoğraftaki [email protected] dökümanındaki sadece "KullaniciAdi" nın değerini nasıl çekerim? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    37,1 KB · Görüntüleme: 180
Son düzenleyen: Moderatör:
Firebase paketleri yakın zamanda güncelleme aldı. Daha güncel videolara bakmaya çalış.
Evet, izlediğim videolar vs. full hata verdi. Veritabanından bir tane veri çekicem altı üstü, uzadıkça uzadı.

Btk akademide flutter kursunda firestore kısmı var oraya bakabilirsin
Firebase paketleri değiştiğinden artık hata veriyor.

Cloud Firestore | FlutterFire dokümantasyonda çok güzel açıklamışlar biraz incelersen hemen halledersin bence.
Bu dökümandakileri uyguladığımda "This requires the 'non-nullable' language feature to be enabled." hatası alıyorum. İnternetten bulduğum kadarıyla çözümü pubspec.yaml' daki "sdk" yı yükseltmek, fakat yükselttiğimde en basit kodlar bile hata vermeye başlıyor, mesela dümdüz en basit şekilde "String ders;" şeklinde tanımladığım bir string ("Non-nullable instance field 'ders' must be initialized.") hatasına sebep oluyor, daha birçok saçma sapan hata da alıyorum. Bir veritabındaki dökümanın alanının değerini çekmek nasıl bu kadar karmaşık olur anlamadım cidden.
 
Son düzenleme:
Evet, izlediğim videolar vs. Full hata verdi. Veritabanından bir tane veri çekeceğim altı üstü, uzadıkça uzadı.

Firebase paketleri değiştiğinden artık hata veriyor.

Bu dokümandakileri uyguladığımda "This requires the 'non-nullable' language feature to be enabled." hatası alıyorum. İnternetten bulduğum kadarıyla çözümü pubspec. Yaml'daki "SDK" yı yükseltmek, fakat yükselttiğimde en basit kodlar bile hata vermeye başlıyor, mesela dümdüz en basit şekilde "String ders;" şeklinde tanımladığım bir string ("Non-nullable instance field 'ders' must be initialized.") hatasına sebep oluyor, daha birçok saçma sapan hata da alıyorum. Bir veritabındaki dokümanın alanının değerini çekmek nasıl bu kadar karmaşık olur anlamadım cidden.

Eğer bu hataları alıyorsan Flutter'in null safety güncellemesinden önceki versiyonunu kullanıyorsun demek. Öyle ya da böyle bir yerde yeni versiyona geçirmen gerekecek. Sana tavsiyem null safety olayını öğrenip projeni o versiyona geçirmek. Bir diğer çözümde firebasenin null safetyden önceki versiyonuna geçirip o versiyonla ilgili bir doküman bulmak.
 
Evet, izlediğim videolar vs. Full hata verdi. Veritabanından bir tane veri çekeceğim altı üstü, uzadıkça uzadı.

Firebase paketleri değiştiğinden artık hata veriyor.

Bu dokümandakileri uyguladığımda "this requires the 'non-nullable' language feature to be enabled." hatası alıyorum. İnternetten bulduğum kadarıyla çözümü pubspec. Yaml'daki "SDK" yı yükseltmek, fakat yükselttiğimde en basit kodlar bile hata vermeye başlıyor, mesela dümdüz en basit şekilde "string ders;" şeklinde tanımladığım bir string ("non-nullable instance field 'ders' must be initialized.") hatasına sebep oluyor, daha birçok saçma sapan hata da alıyorum. Bir veritabındaki dokümanın alanının değerini çekmek nasıl bu kadar karmaşık olur anlamadım cidden.

Benim de bir sorunum var lutfen yardimci ol.
 
Muhtemelen interface'i(Veri Modeli) oluştururken hata yaptın. Oluşturduğun interface'deki modelde verilerin isimleri ve tipleri tablonun aynısı olması lazım.
 

Geri
Yukarı