FM 24 taktik iyi mi?

Ben mesela hep aynı taktiği kullandım hiç değiştirmedim.

Benim kendimden daha guclu takimlara karsi deplasmanda oynayacagim zaman kullanacagim, domine etmek istedigim takimlara karsi kullanacagim bir de oyun sonu tempoyu dusurmek istedigim zaman kullanacagim 3 taktik olur. Oyunun hazir taktiklerine de bakabilirsin. Zaten bozuk bir oyun ya taktik o kadar da onemli degil normalde. Takima fizikseli guclu oyunculari doldur bas 4-2-3-1 gegenpress'i cogu takimi yenersin.

Zaten bozuk bir oyun ya taktik o kadar da onemli degil normalde. Takima fizikseli guclu oyunculari doldur bas 4-2-3-1 gegenpress'i cogu takimi yenersin.
Ben de böyle düşünüyordum aslında ama gerçekte de futbol buna doğru gitmiyor değil aslında...
Şuan dünya genelinde veya ligimizde ön plana çıkan oyuncular çoğunlukla yüksek fiziksel kaliteye sahip oyuncular oluyor. Örnek olarak Barış Alper veya Osimhen, ikisi de bence pek yetenekli oyuncular değil fakat sık sık fark yaratan oyuncular oluyorlar. İkisi de yüksek fiziksel mücadeleyle oynuyor. Osimhen'in BAY dan farkı topsuz oyunu da çok iyi bilmesi ama o ayrı bir konu...
Yine daha fazla koşup mücadele ederek PSV Juventus'u , Feyenoord Milan'ı , Alkmaar Galatasaray'ı eleyebiliyor. (Tabii ki sadece fazla koşarak değil ama temel gereksinim fiziksel olarak üstün olmak)
Benim de bildiğim ama bilerek uygulamadığım bir kaç ''bozuk'' taktik var ama oyunun metasının fiziksel kalite olmasının sebebi gerçek dünyanın da futbol metasının şuan fiziksel kaliteye kayıyor olması bence.

Bir cümle üzerine paragraf yazdım resmen, keşke bir FM blogu olsa da orda böyle tartışmalar dönse :) (Varsa da bilmiyorum)

Ben de böyle düşünüyordum aslında ama gerçekte de futbol buna doğru gitmiyor değil aslında...
Şu an dünya genelinde veya ligimizde ön plana çıkan oyuncular çoğunlukla yüksek fiziksel kaliteye sahip oyuncular oluyor. Örnek olarak barış alper veya Osimhen, ikisi de bence pek yetenekli oyuncular değil fakat sık sık fark yaratan oyuncular oluyorlar. İkisi de yüksek fiziksel mücadeleyle oynuyor. Osimhen'in baydan farkı topsuz oyunu da çok iyi bilmesi ama o ayrı bir konu...
Yine daha fazla koşup mücadele ederek psv Juventus'u, feyenoord Milan'ı, alkmaar Galatasaray'ı eleyebiliyor. (tabii ki sadece fazla koşarak değil ama temel gereksinim fiziksel olarak üstün olmak)
Benim de bildiğim ama bilerek uygulamadığım birkaç "bozuk" taktik var ama oyunun metasının fiziksel kalite olmasının sebebi gerçek dünyanın da futbol metasının şu an fiziksel kaliteye kayıyor olması bence.

Bir cümle üzerine paragraf yazdım resmen, keşke bir FM blogu olsa da orada böyle tartışmalar dönse :) (varsa da bilmiyorum)

Doğru diyorsun örnek lemina Osimhen sadece fizik kalitesiyle ön plana çıkmıyor ki.

Artık çoğu takımlarda saf bitirici yok örnek Icardi dzeko immobile saf bitirici bir Avrupa takımında görmek zor mesela real real madirdte saf bitirici yok şu an.

Şuan dünya genelinde veya ligimizde ön plana çıkan oyuncular çoğunlukla yüksek fiziksel kaliteye sahip oyuncular oluyor. Örnek olarak Barış Alper veya Osimhen, ikisi de bence pek yetenekli oyuncular değil fakat sık sık fark yaratan oyuncular oluyorlar. İkisi de yüksek fiziksel mücadeleyle oynuyor. Osimhen'in BAY dan farkı topsuz oyunu da çok iyi bilmesi ama o ayrı bir konu...
Yine daha fazla koşup mücadele ederek PSV Juventus'u , Feyenoord Milan'ı , Alkmaar Galatasaray'ı eleyebiliyor. (Tabii ki sadece fazla koşarak değil ama temel gereksinim fiziksel olarak üstün olmak)
Benim de bildiğim ama bilerek uygulamadığım bir kaç ''bozuk'' taktik var ama oyunun metasının fiziksel kalite olmasının sebebi gerçek dünyanın da futbol metasının şuan fiziksel kaliteye kayıyor olması bence.

Bir cümle üzerine paragraf yazdım resmen, keşke bir FM blogu olsa da orda böyle tartışmalar dönse :) (Varsa da bilmiyorum)

Benim demek istedigim o degil aslinda. Osimhen fiziksel olarak iyi olsa da teknik ve zihinsel olarak belirli bir seviyenin uzerinde bir topcu bu tarz topcular illaki fark yaratir. FM'de bununla alakali en bozuk iki topcu Omorodion ve Lucca mesela ama bunlar da genel yetenek baremi olarak belirli bir seviyenin uzerinde. FM'de meta ozellikler var bunun haricindeki ozelliklerin pek de onemi yok bu da gercekciligi cok buyuk oranda dusuruyor. Bunun testi pek cok YT kanali tarafindan yapildi zaten. Adam Fransa liginde kume dusmesi kesin bakilan takimdaki tum oyunculari kovup sadece hiz hizlanmasi 15+ olan oyuncular aliyor her mevkiye. Kalan ozellikler rezalet. 4-2-3-1 gegenpress hazir taktigini koyuyor 1 sezon simule ediyor. Takim ilk 3'de bitiriyor yani normalde olmasi imkansiz bir durum. Ben FM 2008'den beri FM oynuyorum arada birkac tane oynamadigim olmustur ama bu oyuna en kotu ihtimalle totalde 5000 saat gommusumdur. Mac motoru ve detaylarin yarattigi fark acisindan gittikce geriye gitti. Oyundaki cogu ozellik gostermelik.

Benim demek istedigim o degil aslinda. Osimhen fiziksel olarak iyi olsa da teknik ve zihinsel olarak belirli bir seviyenin uzerinde bir topcu bu tarz topcular illaki fark yaratir. FM'de bununla alakali en bozuk iki topcu Omorodion ve Lucca mesela ama bunlar da genel yetenek baremi olarak belirli bir seviyenin uzerinde. FM'de meta ozellikler var bunun haricindeki ozelliklerin pek de onemi yok bu da gercekciligi cok buyuk oranda dusuruyor. Bunun testi pek cok YT kanali tarafindan yapildi zaten. Adam Fransa liginde kume dusmesi kesin bakilan takimdaki tum oyunculari kovup sadece hiz hizlanmasi 15+ olan oyuncular aliyor her mevkiye. Kalan ozellikler rezalet. 4-2-3-1 gegenpress hazir taktigini koyuyor 1 sezon simule ediyor. Takim ilk 3'de bitiriyor yani normalde olmasi imkansiz bir durum. Ben FM 2008'den beri FM oynuyorum arada birkac tane oynamadigim olmustur ama bu oyuna en kotu ihtimalle totalde 5000 saat gommusumdur. Mac motoru ve detaylarin yarattigi fark acisindan gittikce geriye gitti. Oyundaki cogu ozellik gostermelik.
FM 25 bakalım nasıl çıkacak.

FM 25 bakalım nasıl çıkacak.

Benim umidim 0. Rakip cikmadigi surece bunlar kendini toparlamayacak o belli. Futbol stratejisi kurma ve sahada bunun karsiligini gorme 0 zaten. RP yapabildigim icin oynuyorum sirf. Alt lig kariyerleri sariyordu o da artik cok angarya gelmeye basladi zamanla. Altyapidan genc yetenek cikarmak uzerine oynuyorum sadece.

İşte benim 550 saat falan oldu hala zevk alıyorum.

Alt yapidan cikardigim evlatlarim da olmasa zaten oyunu oynamak icin tutunacak dal bulamam gibi. FM22'de Milan kariyerimde alt yapidan bir forvet cikarmistim adami hala unutamiyorum gece ruyalarima giriyor.

Ekran Resmi 2024-09-02 18.01.49.png

Suanda da mesakatli yollar sonucu Real'e gittigim bir RP odakli kariyer yapiyordum orada 3-5 tane altyapidan evlat cikardim birakamiyorum adamlari.

Ekran Resmi 2025-02-26 12.14.54.png
Ekran Resmi 2025-02-26 12.15.07.png
Ekran Resmi 2025-02-26 12.15.46.png
Ekran Resmi 2025-02-26 12.15.57.png
Ekran Resmi 2025-02-26 12.18.22.png

Evet anladım ben dediğini doğru diyorsun zaten. Fakat dediğim gibi bence fiziksel kaliteyi bilerek ön plana çıkarmayı çalışmışlar ama biraz fazla abartmışlar ve sadece hızlı koşan oyuncular bile çok iyi oynuyor.
Bir kariyerimde transferin son günü yedek beklesin diye bitiricilik, dripling, ilk kontrol ve tekniği 10 ve altı olan fakat hız, hızlanma, çeviklik ve dengesi 15-18 arası olan bir forvet almıştım. CA sı 105 civarıydı, as forvetimden 30 falan daha azdı. Sezon sonuna doğru bunu ilk 11 oynatmaya başlamıştım artık çünkü çok daha iyi oynuyordu hep.
Sonra ki oyunda değiştirirler muhtmelen bunu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı