FM24 taktiği nasıl?

Gamer_06

Centipat
Daha fazla  
FM24 taktiğim sizce nasıl? Şu an 3 galibiyet 4 mağlubiyet aldım. Büyük bir galibiyetim ise 5-3 Trabzonspor galibiyeti oldu.

Ekran görüntüsü 2024-10-13 193515.png
Ekran görüntüsü 2024-10-13 193531.png
Ekran görüntüsü 2024-10-13 193538.png
Ekran görüntüsü 2024-10-13 193544.png

Öncelikle 2005 yılından beri FM oynarım takıldığın şeyleri sorabilirsin. Bence taktiğinde eksik noktalar var.

1-) beklerine savunma vermişsin, kanatlarına kanat forvet rolü vermişsin ve hücum genişliğini geniş tutmuşsun. Bu durumda beklerin ileri çıkmayacak ve kanatların da içe kat edecek, oyunu geniş yapmışsın fakat o genişliği hiçbir futbolcun sağlamayacak. Beklerine illa savunma vereceksen kanatları düz kanat yapmanı ya da yine kanat forvet rolünde kalacaksa geniş alanda durma talimatını vermeni öneririm bu şekilde oyunu kanatların genişletecektir.

2-) bana göre kanat bek savunma rolü çok gereksiz bir rol. Beklerinle savunma yapmak istiyorsan sahte bek savunma ya da sigorta bek savunma rollerini verebilirsin bu şekilde hem savunurken güvende olacaksın, hem de oyun kurulumunda beklerin içeride konumlanıp rahat top çıkarmanı, ya da hücumdayken boştaki topları toplamana katkı sağlayacaktır.

3-) yine bana göre bir dizilişte en fazla rol destek rolü olmalı bu oyunu akıcı oynamanı sağlar. Dizilişinde tam 5 adet savunma rolü var ayrıca 3 tane de hücum rolün var. Sadece 2 adet destek rolün var. Ne kadar çok hücum rolü verirsem o kadar ofansif olur düşüncesi yanlış bir düşüncedir. Geri dörtlünün dördü de savunma rolünde kalacaksa eğer, savaşçı orta sahanı ve çalışkan forvetini destek rolüne çekmeni öneririm.

Öncelikle 2005 yılından beri FM oynarım takıldığın şeyleri sorabilirsin. Bence taktiğinde eksik noktalar var.

1-) beklerine savunma vermişsin, kanatlarına kanat forvet rolü vermişsin ve hücum genişliğini geniş tutmuşsun. Bu durumda beklerin ileri çıkmayacak ve kanatların da içe kat edecek, oyunu geniş yapmışsın fakat o genişliği hiçbir futbolcun sağlamayacak. Beklerine illa savunma vereceksen kanatları düz kanat yapmanı ya da yine kanat forvet rolünde kalacaksa geniş alanda durma talimatını vermeni öneririm bu şekilde oyunu kanatların genişletecektir.

2-) bana göre kanat bek savunma rolü çok gereksiz bir rol. Beklerinle savunma yapmak istiyorsan sahte bek savunma ya da sigorta bek savunma rollerini verebilirsin bu şekilde hem savunurken güvende olacaksın, hem de oyun kurulumunda beklerin içeride konumlanıp rahat top çıkarmanı, ya da hücumdayken boştaki topları toplamana katkı sağlayacaktır.

3-) yine bana göre bir dizilişte en fazla rol destek rolü olmalı bu oyunu akıcı oynamanı sağlar. Dizilişinde tam 5 adet savunma rolü var ayrıca 3 tane de hücum rolün var. Sadece 2 adet destek rolün var. Ne kadar çok hücum rolü verirsem o kadar ofansif olur düşüncesi yanlış bir düşüncedir. Geri dörtlünün dördü de savunma rolünde kalacaksa eğer, savaşçı orta sahanı ve çalışkan forvetini destek rolüne çekmeni öneririm.

Hocam bende bu taktikden vazgeçmeye karar verdim ve uzun top oynamaya başladım sizce bu nasıl?(transferler yapıcam rollere bakın sadece)

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-10-13 202731.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-13 202731.png
    55,7 KB · Görüntüleme: 77
  • Ekran görüntüsü 2024-10-13 202648.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-13 202648.png
    62,6 KB · Görüntüleme: 70
  • Ekran görüntüsü 2024-10-13 202615.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-13 202615.png
    70,9 KB · Görüntüleme: 80
  • Ekran görüntüsü 2024-10-13 202855.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-13 202855.png
    583,5 KB · Görüntüleme: 106
Uzun top oynayacaksan defans hattını önde kurmana gerek yok bence ayrıca dribbling azalt komutunu da önermem. Ayrıca kanat beklerini destek yapabilirsin ve onlara daha riskli ve dikine paslar atma komutlarını verebilirsin.

Uzun top oynayacaksan defans hattını önde kurmana gerek yok bence ayrıca dribbling azalt komutunu da önermem. Ayrıca kanat beklerini destek yapabilirsin ve onlara daha riskli ve dikine paslar atma komutlarını verebilirsin.

Hocam öncelikle saygılar nasılsınız iyisinizdir inşallah. Benim bir tavsiyeye ihtiyacım var da FM24'te 2012-2013 Prime Galatasaray'ı yapıyorumda taktik konusunda yardımcı olabilir misiniz yeni başladım oyuna. Şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-10-30 230702.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-30 230702.png
    219,3 KB · Görüntüleme: 114
  • Ekran görüntüsü 2024-10-30 230955.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-30 230955.png
    117,8 KB · Görüntüleme: 83
  • Ekran görüntüsü 2024-10-30 231031.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-30 231031.png
    115,5 KB · Görüntüleme: 53
  • Ekran görüntüsü 2024-10-30 231109.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-30 231109.png
    106,8 KB · Görüntüleme: 67

Bir kaç soru da ben sorabilir miyim? Yıllarca FM'yi daha çok kulüp başkanı (Hatta İlhan Cavcav) modunda oynadım. Taktiği hazır kurup daha çok transferlerle falan ilgilendim. İlk defa kendim bir taktik kurmaya çalıştım. Biraz da internetten destek alarak bir taktik kurmayı becerdim. Şimdi futboldan çok anlamadığımı da belirterek şu bir kaç sorumu sormak istiyorum;
Taktiğim tam Yılmaz Vural taktiği oldu. Hücumda çok iyi, defansta çok kötüyüz. Her maçımız bol gollü geçiyor. Ligin en çok gol atan ve en çok gol yiyen takımı biziz.
Şimdi taktiğim rakibi domine etmeyi başarıyor, eğer rakip oyunuma karşı koyamazsa çok rahat hücuma gidiyorum çok rahat gol atıyorum. Zaten yendiğim maçları farklı yeniyor, yenildiğim maçlarda tarumar oluyorum.
Soracaklarım şu; rakip savunma arkasına Burak Yılmaz gibi fırsatçı golcü sarkıtarak oynuyorsa (Bu şekilde çok gol yedim) savunma çizgisini geriye çekip stoperlerden birisini sigorta mı yapmalıyım?
Rakip ortasahada bana üstünlük kurmuşsa ortasahayı kalabalıklaştırmayı düşünüyorum ama bunu nasıl yapacağımı bilemiyorum. Ortasahaya sonradan koyacağım oyuncunun rolü ne olmalı mesela? Şu anda defanstan kısa pasla çık özelliği seçili ve stoperlerim standart stoper. Defansif Oyun Kurucu koydum defansa kadar gelip top alsın diye. Gerekirse stoperin en az birini pasör yapıp o DOK'u ortasahaya çekip ortasahayı üçleyebilirim ama ne rol ile?
Aslında müsait zamanda yeni bir konu açmayı düşünüyorum. Orada daha detaylı da sorarım ama şimdi şu iki hususu sorayım dedim.

Hocam öncelikle saygılar nasılsınız iyisinizdir inşallah. Benim bir tavsiyeye ihtiyacım var da FM24'te 2012-2013 Prime Galatasaray'ı yapıyorumda taktik konusunda yardımcı olabilir misiniz yeni başladım oyuna. Şimdiden teşekkür ederim.

Hocam evet güzel ama orta bölgede pres ile rakip kaleci top çıkartırken baskı yap talimatı çakışabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı