FN tuşu olmadan FN işlevleri çalışıyor

sezginkiziltas

Decapat
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarımda FN tuşu çalışmıyor. Şöyle bir durum var. FN tuşuna basmadan bütün F tuşu konutları çalışıyor. Sesi açıp kapatabiliyorum, ekran parlaklığını ayarlayabiliyorum, klavye ışıklarını kapatıp açabiliyorum. Bu şekilde olunca F tuşları orijinal işlevini kaybediyor. Şöyle ki, mesela sayfayı yenileyebilmek için F5 çektiğimde direk klavye ışığı açılıyor. FN tuşuna basıp F5 çektiğimde ise sayfayı yeniliyor. Durum tam tersine dönmüş anlayacağınız. Nasıl düzeltebilirim? Umarım anlatabilmişimdir problemi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende FN+esc sistem bilgilerini açıyor hocam. Asma kilitli bir FN tuşu ise yok klavyede.

Biraz araştırdım ve dediğiniz gibi her klavyede olmuyormuş ancak anladığım kadarıyla BIOS üzerinden bu ayarı yapabiliyorsunuz. Ben Dell bilgisayar kullanıyorum ve klavyemde bu tuş olmasına rağmen BIOS'ta da bu ayarı buldum, sanıyorum sizin de vardır.

BIOS'a girdikten sonra "Fn Key", "Function Key Behavior" gibi bir seçeneği arayın (üreticiden üreticiye değişiyormuş). Advanced sekmesi altında bulabilmeniz de mümkün bunu. Neye ayarlıysa diğerini seçin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı