Fön makinesi ile GPU BGA tamiri

alperengalip

Kilopat
Yer
Manisa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yaklaşık 9-10 yıllık bir notebookum var. GPU BGA arızasında. Bulunduğum bölgede yakınlarda BGA tamiri yapan bir yer yok. Daha önce 1800W'lık bir fön makinesi ile RAM tamir etmiştim. Bozuk bir RAM'dan smd kapasitör söküp diğer bozuk RAM'daki ile değiştirdim ve çalışmıştı şu an o RAM hala çalışıyor ama kullanacağım bilgisayar olmadığı için çekmecede bir köşede duruyor. Eski bilgisayarım ilk GPU'yu görmemeye başladı 1 ay sonra falan disk okunuyor arka planda işlemler gerçekleşiyor ancak görüntü vermiyor hale geldi. GPU'yu ısıtıp çalıştırdığımda açılıyor oyun oynatıyor hatta GTA 5 oynatıyor mucize gibi ama oynatıyor 10 senelik bilgisayar. Bende şu an 2200W'lık bir fön makinesi var. İnternette birkaç video izledim başkaları fön makinesi ile GPU'yu ısıtıp (ısıtma lehimleri genleştirip teması arttırıyor.) çalıştırıyorlar. Ama yaptıkları bu şey geçici sistemi birkaç dakika boş bırakınca GPU tekrar soğuyor ve Windows aygıt bağlantısı kesildi sesi ile sorun tekrardan başlıyor. GPU ya sanki BGA makinesine sokacakmış gibi hazırlasam(alüminyum bant, sıcak yüzey vs) fön makinesi ile sanki bir ısı tabancası imiş gibi ısıtsam lehimler eriyip sanki ısı işlemi yapılmış gibi olur mu? Bir de bunun yanında fırınlama var. Fırınlama işlemini yapacak olanlara hiç önermem ben deney için neredeyse 20 senelik eski bir anakartta denedim (çipsetinde) ve işe yaradı. Size soruyorum dostlar; ben bu GPU'yu fön makinesi ile ısı işlemi uygulasam düzelir mi? Fırınlasam(kaybedecek bir şey yok) riske girsem çalışır mı? Yapanlar hangi ayarlarda hangi sürede yapmışlar yazarlarsa sevinirim. Konuyu okuyup cevabınız yoksa da okuduğunuz için ayrıca teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı