Fonksiyon Konusu Başlangıç

mythfr

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ben bu yıl YKS sınavına gireceğim ve ilk defa fonksiyon konusuna çalışacağım. Konu hakkında temelim yok. Acaba Rehber Matematik Fonksiyonlar oynatma listesi ile konuyu çalışıp Tonguç Akademi fonksiyonlar kitabı ile soru çözümü yapsam iyi bir temel inşa eder miyim?

Kümeler, kartezyen çarpım ve sıralı ikilileri güzelce öğrenip fonksiyona öyle başlamanızı öneririm. Bunlar haricinde 4 işlem yetiyor. Bu arada ben de Tonguç'un Fonksiyon fasikülünden çözüyorum. Geliştirici soruları var. Fonksiyona başlıyorsanız mutlaka ilk çözeceğiniz kitap olsun.

Matematiğin Güler Yüzü adlı kanaldan fonksiyonu bitirebilirsiniz. Ben oradan izliyorum şu anda. Gayet güzel bir anlatımı var Mustafa hocanın.

Cevaplarınız için çok teşekkürler dediğiniz kaynaklarada bakacağım. @Blacksidemre bu hafta kümeler konusunu yapıyordum son defa güzel bir tekrar ve soru çözümü ile fonksiyonlara geçicem sağ ol önerin için. 🙂

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu bitirdikten sonra eksiğiniz kalırsa Apotemi fonksiyon güzel bir kitaptır. AYT matematiğe de katkısı olur hatta.
Hocam ben de Apotemi düşünüyorum. LTİ için yararı olur mu sizce? Şu fonksiyonları çok iyi anlamak istiyorum.

Ben Apotemi limit ile türevin büyük kısmını çözmüştüm kaldırıldığı zamanda. Gayet güzel kitaplar bence, orta-zor sorular var genel olarak ama hepsi çözümlü zaten. İntegral de boş duruyor üşenmezsem bakıcam 1. sınıfa geçmeden. Zaten konuları anlatıldıktan sonra en az bir kaynak bitirmek şart, Apotemi'de de bol soru olduğu için konular tam oturuyor bence. Mesela limite başladığımda zor gibi gelmişti ama kitabı bitirdiğimde aklımda hiç soru işareti kalmamıştı.

@Camila peki LTİ için ilk kitap Apotemi olur mu sizce? Yoksa onlardan önce bir kitap bitirmem gerekir mi? Elimde dershane LTİ föyleri var. Onlarla paralel gidebilirim.
Bence paralel gidebilirsiniz dershane ile. Dershanede işlediğiniz konuyu Apotemi'den tekrar edersiniz ve föyleri çözersiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı