Fonksiyon nasıl çözülür?

JCaesar

Hectopat
Arkadaşlar fonksiyon konularını tanımlarını biliyorum. Yani yabancı değilim ama soruları geldiğinde boş boş bakıyorum 2 gün sonra yazılı var. Nasıl çalışmalıyım? Ne yapmalıyım bu 2 gün içinde?

Son düzenleyen: Moderatör:
Youtube hocalarından, hangi sınıftaysanız ona dair fonksiyon anlatımlarını dinleyebilirsiniz. Konuyu ve tanımları yeteri kadar bilseniz zaten az çok kalem oynatırsınız.

Başarı, başarısızlığın birkaç adım ötesidir. Türkçe meali, başarı ile başarısızlık aynı boyuttadır. Şuan bulunduğun konumu sayı doğrusunda düşün. Hata yaptın, doğrusunu öğren ve sen bidaha çöz. Artık 90 100 alırsın bayağı soru tipi gör. Çok mide bulandırıcıdır bu kısım. Ancak o işin ele ayağa düşmesini engelleyen kalesidir. Bu rahatsız hisler kokteylinden millet 8 9 birim etkileniyorsa, sen 3 4 birim etki haline getir. Yine sayı doğrusunu düşün - + seni çok bozamasın. "Anormal bir durum yok, böyle hissetmem normal." de.
Baştan oku.

Arkadaşlar fonksiyon konularını tanımlarını biliyorum. Yani yabancı değilim ama soruları geldiğinde boş boş bakıyorum 2 gün sonra yazılı var. Nasıl çalışmalıyım? Ne yapmalıyım bu 2 gün içinde?

Ezbere ders çalışırsan hiçbir şey anlamazsın konuların mantığını kavrarsan ezber yapmana bile gerek kalmaz atıyorum maksimum ve minimum noktası fonskiyonun alabileceği en yüksek değer Max, en düşük değer minimum noktadır mesela bu direkt tanım ama sana soruda bunu bul derslerde bulamazsın, gidip cümleyi anlamaya çalış mesela bak sana fonskiyonun tanım kümesi aralığını [-2,7] vermiş bu ne demek? Fonskiyon en düşük -2 en yüksek de 7 değerinde sonuç veriyor çünkü -2 ile 7 arasında, o zaman X yerine -2 yazacaksın fonskiyonun en düşük değerini bulacaksın minimum noktayı, sonra X yerine 7 yazacaksın ve fonskiyonun maximum alabileceği en büyük değeri bulacaksın, tavsiyem şu yönde eğer 9. sınıf isen rehber matematik falan izleme onlarda ezbere anlatıyor uğur hoca ile matematik diye bir kanalın 9. sınıf yeni müfredat ders anlatma kanalı var mantığını çok güzel açıklıyor mantığını anlamadığın yerlerinde ChatGPT'ye sor sana anlamadığın en ufak kelimeyi mantığıyla anlatır rahatça yaparsın 9 değilsen de hangi kanal mantığı ile birlikte anlatıyor pek bir fikrim yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı