TYT fonksiyon vs AYT fonksiyon

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3100 / SAPPHIRE NITRO+ RX 5500XT SE 8GB / JAMES DONKEY Sata JD480 / Gigabyte B450M H / Apacer Panther 16 GB 3000 mhz / Power Boost VK-T01B 650W 80+Bronz
Meslek
Yazılım Geliştirici, Bilgisayar Teknikeri
Selamlar. YKS öğrencisiyim ve TYT de bu zamana kadar çok vakit kaybettim. AYT'ye geçmeliyim. Ancak TYT konularında da AYT ile ortak konular var. Fonksiyon, denklemler, polinom gibi bunları TYT tarafında değil de AYT tarafında çalışmakta bir sakınca var mı? AYT de bu konuları bitirince TYT de çıkan soruları da yapabilecek düzeye gelecek miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
AYT'de bilgi biraz daha ağır basıyor. TYT biraz bilgi biraz mantık olarak ilerliyor. AYT'yi yapabildiğiniz sürece TYT'de çok zorlanacağınızı açıkçası sanmam.

AYT'de bilgi biraz daha ağır basıyor. TYT biraz bilgi biraz mantık olarak ilerliyor. AYT'yi yapabildiğiniz sürece TYT'de çok zorlanacağınızı açıkçası sanmam.

Teşekkür ederim. AYT'den başlıyorum direk.

TYT ve AYT sorularının içeriği, zorluğu vs birbirinden farklı. Kendine şu soruyu sormalısın: Ben hangi üniversitede hangi bölümü okumak istiyorum?
Eğer iki yıllık bir üniversite senin için yeterliyse AYT'ye hiç girme derim, çünkü kafanda ne kadar çok konu birikirse o kadar çok hata yapma riskin yükseliyor.
He eğer ben AYT ile tercih yapacağım diyorsan TYT baraj puanı kalktığı için direk AYT'ye hazırlanman daha mantıklı.

Bence TYT fonksiyonlar çok sıkıcı, ben AYT fonksiyonları seviyorum.

Evet maalesef. TYT'den bir an önce kurtulmak istiyorum.
Peki hazır konu açılmışken şunu sormak istiyorum. TYT ve AYT geometride üçgen ve analitik geometri başta olamk üzere yetişebileceğim kadar gideceğim. TYT gerçekten nefret ettiğim bir alan. Matematikte geçtim AYT'ye. Fen kısmında daha yolum uzun. Biyoloji de bitti ancak kimya ve fizik var bitmesi gereken. TYT kısmında fizik ve kimyadan sadece çok soru çıkan yerleri öğrenip AYT'ye geçsem herhangi bir eksiklik yaşar mıyım? Mesela iş güç enerji konusunda 2'den başlasam. Derslerde tekrar ediyorlar zaten oradan da TYT kısmını anlamış olurum.

TYT fizik ve kimya çok zor değil bence. Temel seviyede bilgi ve ezber yapmak gerekiyor. AYT çok daha fazla etkiliyor ve hem fiziğin hem kimyanın bazı konularını anlamak için bayağı zaman harcamak gerekebilir. Bence AYT çalışmaya başlasan kötü olmaz ama hızlıca da olsa bir defa TYT konularını da öğren. Pek soru çözmesen de biraz konu hakkında bilgi edin yani.
Evet maalesef. TYT'den bir an önce kurtulmak istiyorum.
Peki hazır konu açılmışken şunu sormak istiyorum. TYT ve AYT geometride üçgen ve analitik geometri başta olmak üzere yetişebileceğim kadar gideceğim. TYT gerçekten nefret ettiğim bir alan. Matematikte geçtim AYT'ye. Fen kısmında daha yolum uzun. Biyoloji de bitti ancak kimya ve fizik var bitmesi gereken. TYT kısmında fizik ve kimyadan sadece çok soru çıkan yerleri öğrenip AYT'ye geçsem herhangi bir eksiklik yaşar mıyım? Mesela iş güç enerji konusunda 2'den başlasam. Derslerde tekrar ediyorlar zaten oradan da TYT kısmını anlamış olurum.

TYT fizik ve kimya çok zor değil bence. Temel seviyede bilgi ve ezber yapmak gerekiyor. AYT çok daha fazla etkiliyor ve hem fiziğin hem kimyanın bazı konularını anlamak için bayağı zaman harcamak gerekebilir. Bence AYT çalışmaya başlasan kötü olmaz ama hızlıca da olsa bir defa TYT konularını da öğren. Pek soru çözmesen de biraz konu hakkında bilgi edin yani.

TYT de şu ana kadar çok çok az soru çözdüm hocam. Zaten zaman kısıtlı bir de konular hakkında soru çöersem yetişmez. O yüzden konu videoları izleyip geçiyorum. En azından AYT'ye geçtiğimde test çözerek turlarım TYT'yi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı