Fonksiyonun icinde nesne olusturup array'in icine gonderme

emrecanakisik

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Processor: AMD Ryzen 5 2600
Graphics Card: Radeon RX5700XT 8GB
Motherboard: Gigabyte B450 Aorus M
RAM: Adata XPG Gammix 8*4GB 3000Mhz
Merhaba, javascript'te bir fonksiyonun icinde nesne olusturup o nesneyi bir array'in icine nasil yollarim?

Son düzenleme:
Ne demek istediğini tam anlayamadım ama obje ya da değişken array a push metodu ile ekleyebilirsin.

var obj = {name:'technopat'};
var ary = [];
ary.push(obj);

Ne demek istediğini tam anlayamadım ama obje ya da değişken array a push metodu ile ekleyebilirsin.

var obj = {name:'technopat'};
var ary = [];
ary.push(obj);
Demek istedigim, fonksiyon icinde nesneyi olustururken nesneye farkli farkli degerler vererek bir nesne taslagini farkli degerlerle array'in icine aktarmak istiyorum. Fonksiyona bir parametre vererek nesnenin adini degistirmek mesela. Ama fonksiyonun parametreleri yeni olusturulan degiskenlerin adlarini gormuyorlar maalesef.

Mesela, 'email, password, username' gibi bilgilerin degerleri bir nesne olarak array'in icine aktarmak istiyorum.

Demek istedigim, fonksiyon icinde nesneyi olustururken nesneye farkli farkli degerler vererek bir nesne taslagini farkli degerlerle array'in icine aktarmak istiyorum. Fonksiyona bir parametre vererek nesnenin adini degistirmek mesela. Ama fonksiyonun parametreleri yeni olusturulan degiskenlerin adlarini gormuyorlar maalesef.

Mesela, 'email, password, username' gibi bilgilerin degerleri bir nesne olarak array'in icine aktarmak istiyorum.
Standart bir nesne oluşturup arrayin içine ekleyebilirsin. Nesne olaylarını ve classları araştır(İngilizce kaynaklar yasak olduğu için İngilizce kaynak atamıyorum ancak daha detaylı bilgiler bulabilirsin İngilizce kaynaklarda):

Son düzenleme:
JavaScript:
class User {
  constructor(email, password, username) {
    this.email = email;
    this.password = password;
    this.username = username;
  }
}

var userArray = []

function addUser(email, password, username) {
    var user = new User(email, password, username);
    userArray.push(user);
}

addUser("[email protected]", 123456, "a")
addUser("[email protected]", 123456, "b")

for (let i = 0; i < userArray.length; i++) {
    console.log(userArray[i].email);
    console.log(userArray[i].password);
    console.log(userArray[i].username);
    console.log('\n')
}

Böyle bir şey mi yapmak istiyorsunuz?

@canother 'in yaptığı şekilde olur. Önemli olan obje ve değişkenlerini fonksiyon'un dışında global tanımlaman. Daha sonar istediğin yerde erişip değiştirebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı