Çözüldü Format 9 saat sürdü

• Konuyu başlatan Batuhan Görkem
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 2.673
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
B

Batuhan Görkem

Ziyaretçi
Arkadaşlar bugün laptopa format attım fakat format işlemi 9 saat sürdü. Neden böyle oldu? Önceden olmamıştı. Windows 8 kullanıyorum. @Recep Baltaş

Öncelikle formatı ne ile attınız ? Flash ile attıysanız USB 3.0-2.5 miydi ? Format dosyalarını nereden indirdiniz ? HDD sorun vardır. 9 sat sürdüğüne göre sorun ciddi sanırım.

Arkadaşlar ne USB ne DVD. Boot menüsüne girdim ve bilgisayarı fabrika ayarlarına geri döndürdüm. Orijinal W8 kullanıyorum.

O zaman format attım niye diyorsun ? Fabrika ayarlarına geri döndürdüm diyebilirdin. Ancak muhtemelen HDD sorun vardır. HD Tune 5.50 indirip tarama yapıp resimlerini bizimle paylaş.

Fabrika ayarlarına geri döndürmekle format atmanın ne farkı var? İkisinde de dosyalar siliniyor. Ve HDD rahatlıyor. Ayrıca HDD sağlıklı.

HDD'nin ömrü daha çok. Bozulduğu yok yani. Testte bir tane bile bad sector bulmadı.

HDD yolcu falan değil. Bilip bilmeden konuşuyorsunuz arkadaşlar sonra ceza alınca vay ben niye ceza aldım...

Fabrika ayarlarına sıfırla dediğinde sana iki seçenek soruyor. Sen her şeyi sil, bilgisayarımı değiştiriyorum dediğinde bilgisayarı sattığın kişi verileri kurtaramasın diye sabit diski tamamen siliyor. Quick format değil, normal format atıyor. Bu işlem de diskin boyutuna göre 9 saat sürebiliyor. Gayet doğal.

Peki Health kısmında problemler var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı