Format atarken %9'da takılma

xSlayer

Decapat
Cihazımı format atmak üzere açmıştım ve format atmaya başlamıştım. İlk başta her şey normal gitmekteydi. Derken %9'a gelmişti. Fakat üzerinen 3 saat geçmesine rağmen %9'da takıldı ve an itibariyle hala %9'da durmakta. Sizlerden konu ile ilgili yardımlarınızı beklemekteyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeniden başlatıp ilgili diskin bütün Partitition'larını silip yeniden deneyin.

Kullandığınız USB slotunun depolama birimini kavradığından emin olun.
Efendim öncelikle şunları belirtmek isterim.Tüm diskler için format atıyorum ayrıca 256 gb ssd'im var ayrıca formatı alt+ctrl+delete tuşlarına basarak attım.Çaresizim bilgisayarı açıp kaparsam windows silinir ya da başka bir sorun olur diye endişelenmekteyim.

Bilgisayarınızda farklı bir HDD veya SSD takılıysa onları çıkartın ve sadece sistemi kuracağınız disk takılı olsun. Yine olmuyorsa bu sefer de o diski çıkarıp başka diske kurmayı deneyin. Yine olmazsa ISO bozuk olabilir veya Flash bellek bozuk olabilir. Bu tarz şeyler genelde disk hatasından kaynaklanabiliyor.

Sabit diskiniz de arızalı olabilir. BIOS'tan S.M.A.R.T. raporlamasını açın.
Efendim arızalı olduğunu düşünmemekteyim ayrıca şuan format işlemi sürmekte yani affınıza bulunuyorum sizin kadar yazılım bilgim yok şuan biosu nasıl açacağımı bilmiyorum.Sadece ekranda bilgisayar sıfırlanıyor %9 yazmakta,bilgisayarın markası ve modelin logosu yazmakta.Bu yaklaşık 3 saattir bmyle sürmekte
Bilgisayarınızda farklı bir HDD veya SSD takılıysa onları çıkartın ve sadece sistemi kuracağınız disk takılı olsun. Yine olmuyorsa bu sefer de o diski çıkarıp başka diske kurmayı deneyin. Yine olmazsa ISO bozuk olabilir veya Flash bellek bozuk olabilir. Bu tarz şeyler genelde disk hatasından kaynaklanabiliyor.
Efendim laptop kullanmaktayım ve garantisi sürmekte.
Başka bir USB portuna takıp dener misiniz? Gene aynı problem oluyorsa format dosyalarında problem olabilir.
USB bellek ile format atmamaktayım ctrl+alt+delete tuş kombinasyonun kullanarak bu işlemi gerçekleştirmekteyim

Efendim arızalı olduğunu düşünmemekteyim ayrıca şuan format işlemi sürmekte yani affınıza bulunuyorum sizin kadar yazılım bilgim yok şuan biosu nasıl açacağımı bilmiyorum.Sadece ekranda bilgisayar sıfırlanıyor %9 yazmakta,bilgisayarın markası ve modelin logosu yazmakta.Bu yaklaşık 3 saattir bmyle sürmekte

Efendim laptop kullanmaktayım ve garantisi sürmekte.

USB bellek ile format atmamaktayım ctrl+alt+delete tuş kombinasyonun kullanarak bu işlemi gerçekleştirmekteyim
Windows üzerinden sıfırladığınız için böyle takılmalar olabiliyor. Eskiden bende de olmuştu. En sağlıklı yöntem USB ye ISO dosyası yazdırıp BIOS a girip ve USB yi seçip oradan formatlamak.

Efendim konu ile alakalı bir gelişme yaşadım ve bu gelişmeyi hatayı yaşayacak ve yaşamış arkadaşlar için bildirmek kaatine vardım ve bu yazıyı yazıyorum.Az önce bilgisayarımı tuşundan formatlarken açıp kapadım çünki hala %9 da takılı kalmıştı.Ardından 2 Tb 'Terabayt' yani 2 bin gb lik bir diskimin alanını göstermediğini fark etmedim 'bu bilgisayara tıkladığımda'.Ardından üzerine tıkladığımda diski biçimlendirdir dedim ve önüme bir panel çıktı.Burdan biraz aşağıda bulunan varsayılan ayarları kullan dedim ve disk bir anda içinde hiçbir dosya bulunmayacak şekilde gözlerimin önündeydi.Yani kısacası tek bir diske format atmış ve diğer diske format atamamış.Konuyla alakalı yardımda bulunan değerli Technopat kullanıcılarına 've eğer yardımda bulundularsa yönetici veya moderatör vb. lerine' teşekkürlerimi sunarım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı