Format atarken "a disk read error occured" hatası

CleanIElitte

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayara format atacaktım SSD biçimlenmedi sonra bu hatayı verdi. Açılmıyor sorun ne?

Dosya Ekleri

• IMG-20221217-WA0008.jpeg
    IMG-20221217-WA0008.jpeg
    162,6 KB · Görüntüleme: 408
Son düzenleyen: Moderatör:
A Disk Read Error Occurred hatası bilgisayar sabit diskten boot edemediğinde ortaya çıkar. Fakat bu durumda bilgisayar genelde Disket sürücden boot etmeye çalışıyordur. Sorunu çözmek için açılışta DEL tuşuna basarak BIOS'a girin. Şimdi buradan da Standart CMOS Features'a girin.

Burada Drive A seçeneğinin karşısında "1.44M, 3.5 in." yazar. Buraya gelin ve Enter'a basın. Ardından None seçeneğini seçin. Şimdi Save & Exit diyerek BIOS'tan çıkın. Artık bir daha "A Disk Read Error Occurred" hatası almayacaksınız.
Dene bakalım bunu.

Birkaç defa daha dene. Boot diskinin format attığın disk olduğuna emin ol BIOS ekranında. BIOS'ta görmesi sağlam olduğu anlamına gelmiyor. Hala çalışmıyorsa yüksek ihtimalle disk bozuk. Yeni SSD ile değiştir.

Birkaç defa daha dene. Boot diskinin format attığın disk olduğuna emin ol BIOS ekranında. BIOS'ta görmesi sağlam olduğu anlamına gelmiyor. Hala çalışmıyorsa yüksek ihtimalle disk bozuk. Yeni SSD ile değiştir.

Kuzenime sordum yeniden başlat tekrar dene dedi. Benim flash 2 tane gözüküyor öbürünü denedim, galiba düzeldi. Formatı attı şu anda hazır hale getiriliyor diyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı