Format atarken bu bölüm yükleme icin kullanılıyor hatası

Hatırlamıyorum fakat PC şu an UEFI modda.

Ve legacy yapınca hata veriyor.

Bu arada bir SSD'nin durumuna bakayım dedim baska bir HDD buldum bir de benim SSD tozdan gozukmeyecek halde onunla alakası olabilir mi?

Hatırlamıyorum fakat PC şu an UEFI modda.

Ve legacy yapınca hata veriyor.

Bu arada bir SSD'nin durumuna bakayım dedim baska bir HDD buldum bir de benim SSD tozdan gozukmeyecek halde onunla alakası olabilir mi?

HDD calısmıyor. (ana SSD degil)

Galiba benim SSD bozuk cunku sürücü yükle kısmında Windows dosyaları falan duruyor.1

Aslında disk 0 gözükmese de yine de seciliyor fakat bu sefer clean komutu Virtual service error olarak hata veriyor.

Son düzenleme:
Bilmiyorum
Galiba benim SSD bozuk cunku sürücü yükle kısmında Windows dosyaları falan duruyor.1
Dediğim şekilde harici bir cihaza harici harddisk kutu ile takıp(satın alman gerekir yoksa veya ablanın cihazında bir tane daha disk takma slotu var ise oraya takıpta kontrol edebilirsin ) netleştirirsin bozuk mu değil mi diye. Veya bilgisayarcıya gidipte kontrol ettirebilirsin. 5-10dk içinde söyler sana bozuk mu değil mi diye. Bilgisayarcı ücret alabilir(almayabilirde ona kalmış) lakin harddisk kutusuna da ücret vereceksin.

Aslında disk 0 gözükmese de yine de seciliyor fakat bu sefer clean komutu Virtual service error olarak hata veriyor.

Böyle bir hata vermesi gerekirdi.
DISKPART> select disk 5

The disk you specified is not valid.

There is no disk selected.

DISKPART>

O zaman madem seçebiliyorsun aşağıdakini denermisin.

Kaynak: There is an error with selecting this partition to install Windows 11 - Microsoft Q&A

1. Close the error message dialog and show the list of partitions.
  2. Are you booting from a USB stick or a USB mass storage drive? If the latter, please try a USB flash drive instead.
  3. If that doesn't help, manually create the partitions via Command Prompt.
Press Shift + F10 to open Command Prompt.

Run:

• diskpart
  • select disk 0
  • clean
  • convert gpt (bu iş yaparsa büyük bi ihtimal çalışacaktır)
  • create partition efi size=250
  • format quick fs=fat32 label="EFI"
  • create partition msr size=16
  • create partition primary
  • format quick fs=ntfs label="Windows"
  • exit

Son düzenleme:

Abi convert gptyede Virtual service error veriyor cleanede.

diskpart
list disk
select disk 0
attributes disk

Bunda bir şey çıkıyor mu çıkmıyor ise

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…