Çözüldü Format atarken diskler silinmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

424997

Decapat
Arkadaşın bilgisayarına format atıyorduk ve böyle bir sorunla karşılaştım. Sorun ise şu diğer diskler silinmiyor. Ne yapacağız?

IMG_20210804_183642.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşın bilgisayarına format atıyorduk ve böyle bir sorunla karşılaştım. Sorun ise şu diğer diskler silinmiyor. Ne yapacağız?

Eki Görüntüle 1127851
Merhaba,
Diskpart aracıyla silmeyi deneyin. Disk seçim ekranındayken Shift+F10 yapın ve açılan konsola aşağıdaki komutları girin.
Not: Her komuttan sonra Enter yapmayı unutmayın.
Kod:
diskpart
Bu komut Diskpart aracını çağıracak.
Kod:
list disk
Bu komut bilgisayara bağlı disklerin numaralarını ve boyutlarını gösterecek. Dikkatli bir şekilde inceleyin ve silmek istediğiniz diskin disk numarasını aklınızda tutun.
Kod:
sel disk 0
Bu komut 0 numaralı diski seçili hale getirecek. Siz 0 yerine silmek istediğiniz diskin disk numarasını yazmalısınız.
Kod:
clean
Bu komut disk üzerindeki bütün bölümleri silerek diski temizleyecek.
Uyarı: Yanlış bir disk numarasını seçmeniz durumunda veri kaybedebilirsiniz. Dikkatli olun.
Kod:
convert gpt
Bu komut diski GPT biçimine dönüştürecek.
Kod:
exit
Bu komut Diskpart aracından çıkış yapacak. Konsola döndüğünüzde tekrar exit yazabilir ve konsoldan çıkış yapabilirsiniz.
Komut İstemi penceresi kapandığında disklerin eski halini göreceksiniz. Ekrandaki "Yenile" butonuna tıklayın ve disklerin yeni durumunu görüntüleyin.
Not: Bu işlemleri silmek istediğiniz her diske disk numaralarını doğru girerek ayrı ayrı uygulamalısınız.
Kolay gelsin.

Eki Görüntüle 1127851
Merhaba,
Diskpart aracıyla silmeyi deneyin. Disk seçim ekranındayken Shift+F10 yapın ve açılan konsola aşağıdaki komutları girin.
Not: Her komuttan sonra Enter yapmayı unutmayın.
Kod:
diskpart
Bu komut Diskpart aracını çağıracak.
Kod:
list disk
Bu komut bilgisayara bağlı disklerin numaralarını ve boyutlarını gösterecek. Dikkatli bir şekilde inceleyin ve silmek istediğiniz diskin disk numarasını aklınızda tutun.
Kod:
sel disk 0
Bu komut 0 numaralı diski seçili hale getirecek. Siz 0 yerine silmek istediğiniz diskin disk numarasını yazmalısınız.
Kod:
clean
Bu komut disk üzerindeki bütün bölümleri silerek diski temizleyecek.
Uyarı: Yanlış bir disk numarasını seçmeniz durumunda veri kaybedebilirsiniz. Dikkatli olun.
Kod:
convert gpt
Bu komut diski GPT biçimine dönüştürecek.
Kod:
exit
Bu komut Diskpart aracından çıkış yapacak. Konsola döndüğünüzde tekrar exit yazabilir ve konsoldan çıkış yapabilirsiniz.
Komut İstemi penceresi kapandığında disklerin eski halini göreceksiniz. Ekrandaki "Yenile" butonuna tıklayın ve disklerin yeni durumunu görüntüleyin.
Not: Bu işlemleri silmek istediğiniz her diske disk numaralarını doğru girerek ayrı ayrı uygulamalısınız.
Kolay gelsin.

Çözüm
@BamTeli hocam dediğin işlemleri yaptım windows boot manager hatası veriyor ssdyi laptop görmüyor yardımcı olur musun sildiklerimi tekrar getirebilir miyim
Merhaba,
Önyükleme hatası almanız bilgisayarınızın SSD'yi görmediği anlamına gelmez. BIOS üzerinden SSD'nin algılanıp algılanmadığını kontrol edebilirsiniz. Bu arada verdiğim komutları SSD'niz üzerinde uyguladıysanız zaten bütün disk bölümlerini sildiniz demektir. Dolayısıyla bir işletim sistemi kurana kadar bilgisayarınız önyükleme yapamaz. Eğer SSD üzerinde önemli bir veriniz yoksa temiz kurulum yapın. Sadece UEFI bölüntüsünü sildiyseniz aşağıdaki konudan yararlanarak önyükleme bölüntüsünü onarabilirsiniz.
Temiz kurulum için de bir link bırakayım.
Kolay gelsin.
Ekleme: Disk bölüntülerini bazı yazılımlarla kurtarmanız mümkün ancak SSD üzerinde önemli bir veriniz yoksa uğraşmaya değmez.

Merhaba,
Önyükleme hatası almanız bilgisayarınızın SSD'yi görmediği anlamına gelmez. BIOS üzerinden SSD'nin algılanıp algılanmadığını kontrol edebilirsiniz. Bu arada verdiğim komutları SSD'niz üzerinde uyguladıysanız zaten bütün disk bölümlerini sildiniz demektir. Dolayısıyla bir işletim sistemi kurana kadar bilgisayarınız önyükleme yapamaz. Eğer SSD üzerinde önemli bir veriniz yoksa temiz kurulum yapın. Sadece UEFI bölüntüsünü sildiyseniz aşağıdaki konudan yararlanarak önyükleme bölüntüsünü onarabilirsiniz.
Temiz kurulum için de bir link bırakayım.
Kolay gelsin.
Ekleme: Disk bölüntülerini bazı yazılımlarla kurtarmanız mümkün ancak SSD üzerinde önemli bir veriniz yoksa uğraşmaya değmez.
Hocam ben şimdi durumu anlatıyım yeni laptop aldım ve laptop freedos. rufus ile flash belleğe windows 11 kurmaya çalıştım fakat disk seçim ekranında ssd yi seçip ilerledim fakat hata verdi bende bazı diskleri diskpart ile sildim, yeniden başlattığımda
Windows boot manager
Windows failed to start. A Recent hardware or software change might be the cause. To fix the problem:
1. Insert your windows installation disc and restart your computer.
2. Choose your langugae settings, and then click next
3. Click "repair your computer."
Status: 0xc000000e
Info: The boot selection failed because a required device is inaccessible.
Böyle bir hata veriyor flash bellek takılı olmasa dahi laptopun güç tuşuna basıyorum açılmadan böyle hata veriyor flash belleği takıyorum boot menüden flası seçiyorum lakin yine bu hata veriyor ne yapmam lazım nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olur musunuz

@Erdem51 @BamTeli

Son düzenleme:
Hocam ben şimdi durumu anlatıyım yeni laptop aldım ve laptop freedos. rufus ile flash belleğe windows 11 kurmaya çalıştım fakat disk seçim ekranında ssd yi seçip ilerledim fakat hata verdi bende bazı diskleri diskpart ile sildim, yeniden başlattığımda
Windows boot manager
Windows failed to start. A Recent hardware or software change might be the cause. To fix the problem:
1. Insert your windows installation disc and restart your computer.
2. Choose your langugae settings, and then click next
3. Click "repair your computer."
Status: 0xc000000e
Info: The boot selection failed because a required device is inaccessible.
Böyle bir hata veriyor flash bellek takılı olmasa dahi laptopun güç tuşuna basıyorum açılmadan böyle hata veriyor flash belleği takıyorum boot menüden flası seçiyorum lakin yine bu hata veriyor ne yapmam lazım nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olur musunuz

@Erdem51 @BamTeli
Kusura bakmayın Sosyal'e giremediğimden mesajınızı geç gördüm. Anladığım kadarıyla başarısız bir yüklemeniz ve dolayısıyla önyükleme yapamayacak bir EFI bölüntünüz var.
1. Çalışan bir bilgisayardan verdiğim rehberden yararlanarak bir USB bellek oluşturun. Rufus ile UEFI kurulum için bir USB bellek hazırlayacaksınız yani.
2. Bu USB belleği işletim sistemi olmayan bilgisayara takın ve açılışta bilgisayarınıza özgü olan boot menüsü kısayoluna sürekli basın.
Not: Bu marka modele göre değiştiğinden bir tuş veremiyorum. F12, ESC, F8, F11 gibi bir tuş olabilir. Dilerseniz BIOS üzerinden boot önceliğini değiştirebilirsiniz. USB bellekten önyükleme yaptıktan sonra sabit disk biçimleme ekranındaki bütün disk bölüntülerini silin ve sadece ayrılmamış alan kalınca doğrudan ileri diyerek yüklemeyi başlatın.
Uyarı: Disk üzerinde bilgisayar üreticisi aygıt sürücülerini saklamak için bir disk bölümü oluşturmuş olabilir. Mümkünse onu silmeyin. Birim etiketi büyük ihtimalle Drivers olacaktır. Bu arada yeni konu açarsanız daha iyi olur. Bu konuyu devam ettirmemeliyiz bu şekilde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı