Format atarken diskler gözükmüyor

Kayberenn

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.
Bugün bilgisayarıma format atmaya karar verdim sıfırdan bir format diski oluşturdum Rufus'la. Kuruluma geçtigimde diskler görünmüyor. Biraz araştırma yaptığımda sorunun VMD kaynaklı oldugunu ögrendim onunda dosyalarını bulup indirdim fakat kurulumda dosyaları kabul etmiyor ve yine diskler görünmüyor.

İşlemcim: Intel(R) Core(tm) i5-10400F CPU @ 2.90GHz, 2904 MHz, 6 çekirdek, 12 mantıksal işlemci.
Anakartım: EX-H510M-V3

Anakartımda VMD destegi olmadıgını ögrendim. Intel daha önce sitesinde non-VMD dosyası bulunduruyormuş fakat kaldırmış ve interneti taradıgımda bulamadım.
BIOS'ta VMD seçenegi yok.

Öneri ve çözümlerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Makinendeki USB portlar ve Card Reader üzerindeki her şeyi sök ve yeniden başlat. Sonra formata başla

Makinendeki USB portlar ve Card reader üzerindeki her şeyi sök ve yeniden başlat. Sonra formata başla.

Yine aynı hocam. Hatada bu şekilde. Intel'in sitesinden indirdim. Normalde EXE. CMD komutuyla dosyaya dönüştürdüm.

Dosya Ekleri

• IMG_1150.jpeg
    IMG_1150.jpeg
    108,1 KB · Görüntüleme: 36
Rufus ile imaj dosyanızı hazırlarken MBR olarak mı; yoksa GPT olarak mı seçip yazdırdınız acaba?
VMD desteği olmayan BIOS'larda iso hazırlarken MBR seçip UEFI kurulum diski hazırlamanız gerekir çünkü.

Rufus ile imaj dosyanızı hazırlarken MBR olarak mı; yoksa GPT olarak mı seçip yazdırdınız acaba?
VMD desteği olmayan BIOS'larda ISO hazırlarken MBR seçip UEFI kurulum diski hazırlamanız gerekir çünkü.

Evet GPT olarak hazırladım. Haklısınız. Şimdi yeniden MBR olarak yazdırıp deneyeceğim. Hiç aklıma gelmemişti teşekkürler.

VMD desteği olmayan BIOS'larda ISO hazırlarken MBR seçip UEFI kurulum diski hazırlamanız gerekir çünkü.

Bana discordan ulaşabilme şansın var mı bir yeri yapayım derken başka bir yeri bozdum galiba.

Teklif edilirse önyükleme aygıtını UEFI aygıtı olarak seçin, ilk ekranda bir komut istemi açmak için Shift + F10 tuşlarına basın, her biri enter tuşuna basacak şekilde aşağıdaki komutları yazın:

Dıskpart.

Lıst dısk.

Sel dıs # (# değerini önceki komuttaki listeden Windows diskinin disk # ile değiştirin)

Clean.

Exıt.
Şu komutları yazıp diskleri sıfırladım şu an hiç açılmıyor.

Son düzenleme:
Evet GPT olarak hazırladım. Haklısınız. Şimdi yeniden MBR olarak yazdırıp deneyeceğim. Hiç aklıma gelmemişti teşekkürler.

Bana discordan ulaşabilme şansın var mı bir yeri yapayım derken başka bir yeri bozdum galiba.

Teklif edilirse önyükleme aygıtını UEFI aygıtı olarak seçin, ilk ekranda bir komut istemi açmak için Shift + F10 tuşlarına basın, her biri enter tuşuna basacak şekilde aşağıdaki komutları yazın:

Dıskpart.

Lıst dısk.

Sel dıs # (# değerini önceki komuttaki listeden Windows diskinin disk # ile değiştirin)

Clean.

Exıt.
Discort kullanmıyorum. Buradan yazın. Yardımcı olurum.

Discort kullanmıyorum. Buradan yazın. Yardımcı olurum.

Dıskpart.

Lıst dısk.

Clean.

Exıt.
Yeni isoyu kurdunuz değil mi? Kurulum aşamasına geldiniz; diskler göründü mü?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı