Format atarken neler yapılmalı?

katabolizma

Picopat
Makaleler
5
Merhaba, format ile ilgili bazı sorularım olacak:
  1. Format attıktan sonra Secure Boot'u açabilir miyim ve performansa etkisi olur mu?
  2. SSD'de dizin haline getirmeyi kapatırsam performans artar mı?
  3. Şu anda ms hesabı ile bağlanmış bilgisayarımda Windows 10 Pro MAK Key'i var, format attıktan sonra ms hesabı bağlamayı düşünmüyorum. Key'im gider mi?
  4. Sürücü güncellemesi yaparken Windows Update'in ilk bulduğu sürücüleri DDU ile kaldırmam gerekir mi?
  5. Bilgisayarım M.2 NVMe SSD ile 8Sn'de açılıyor. Ben bunu 4Sn'ye indirmek istiyorum. Hibernate haricinde nasıl hızlandırabilirim?

Son düzenleme:
Şu anda ms hesabı ile bağlanmış bilgisayarımda Windows 10 Pro MAK Key'i var, format attıktan sonra ms hesabı bağlamayı düşünmüyorum. Key'im gider mi?

Hayır sanırım çünkü Microsoft hesabınıza bağlanmış diyor.

Sürücü güncellemesi yaparken Windows Update'in ilk bulduğu sürücüleri DDU ile kaldırmam gerekir mi?

Bunu Denetim Masası'ndan kapatabilirsiniz biraz araştırarak.

Bilgisayarım M.2 NVMe SSD ile 8Sn'de açılıyor. Ben bunu 4Sn'ye indirmek istiyorum. Hibernate haricinde nasıl hızlandırabilirim?

Format sonrası zaten hızlanır başlangıç uygulamalarınız az olursa daha hızlı açılabilir.
Bu arada bence şimdi format atmayın yakında 21H1 çıkacak benim gibi 21H1 çıkınca direkt 21H1 kurarsınız.

1-İşletim sistemini yüklerken Secure Boot'u aktif ederseniz yükledikten sonra aktif olur.
2- Windows için dizin kullanmayı kapatırsanız performansa görece etkisi olur çünkü kullandığı alan azalacaktır ama bunu işletim sistemini yükledikten sonra veya önce yapmanızın bir önemi yok.
3- MS hesabı senkronize edildiyse key tekrar aktif oluyor. (MAK key ise yediğinizi almanız yararlı olabilir ilerisi için)
4-Windows Update'in bulamadıklarını yüklerseniz daha iyi olur zaten aygıt yöneticisinden kontrol edebilirsiniz malumunuz ama illa üzerine kurmak veya güncelliği güven vermiyor vs. diyorsanız donanımsal bileşenlerin sürücülerini kaldırıp tekrar kurabilirsiniz.
5 için cevap vermeyeceğim, bana manasız geldi. (Biraz amiyane açıklamalar oldu ama umarım anlatabilmişimdir)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…