Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Merhaba arkadaşlar, 120 GB'lik bir Kingston SSD var, OpenWrt için ayarlamaya çalışırken SSH üzerinden format attım sanırım. Bu sırada sektörleri falan bozuldu. SSD şu anda 20 GB olarak gözüküyor ve kullanılamıyor. Disk yönetiminde 2 MB olarak gözüküp disk başlatılmamış yazıyordu. Başlatmaya calıştığımda ise bir g/ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi diyor. Düzeltme imkanımız var mıdır?
Bu sorunu USB Disk Storage Format Tool gibi programlarla da çözebilirsiniz. Ancak benim bugün anlatacağım çözüm herhangi bir program kurmadan Windows'un kendi programı CMD Komut yönetimi ile yapacağız. Yazımın başlığında Programsız olarak belirtmem de o yüzden idi.
Başlat ta CMD yazarak veya aratarak CMD Komut İstemi programını yönetici olarak başlat diyelim.
Komut satırına diskpart yazıp enter layalım.
Disklerimizi listeleyelim; list disk
Bilgissayarımızdaki disklerimizi listeledik.
Resimde de göründüğü üzere USB belleğim disk 1 olarak adlandırılmış.
Listelenen disklerde flash belleğin numarasını inceleyin! select disk 1
Dikkat etmemiz gereken sorunu çözeceğimiz flash belleğin kapasitesini belirten disk numarasıdır. O listede flash belleğiniz hangi numarada ise o numaraya göre devam edeceğiz. select Partition 1
İşaretledik devam ediyoruz. clean
Temizledik create Partition primary
Oluşturduk select Partition 1
İşaretledik active
Format fs = NTFS quick
Hızlı olarak diskimizi biçimlendirdik.
Biçimledirmenin tamamlanmasını bekliyoruz. Ve sonuç olarak çözüme ulaştık. assign
Exit
Diskparttan çıkıyoruz.
Partition 1'i seçemedim. Sanal disk servis hatası disk başlatılamadı diyor. "Virtual Disk Service error: Disk başlatılmadı."
Durumum aşağıdaki gibi, disk 2 ve 3 olan yere programda müdahale edemiyorum hatta hiçbir yerden müdahale edemiyorum. Partition recovery yaptım fakat değişen bir şey olmadı, alttaki 20GB olarak gözüken kısım CMD'de bile gözükmüyor.
4. komutu clean olarak değil clear olarak girdim clean olarak girince hata verdi help ile bakarak clear yazdım cevap olarak ise "diskpart failed to clear disk attributes" yazdı.