Merhabalar, laptopuma buradaki gibi format atmaya çalıştığımda 904 GB birincil olanı seçtim. İlerle dediğimde başlamadı, altta; "Windows kurulumu geçici yükleme dosyalarını depolamak için bir sabit sürücü bulunamadı. Yeni bir yerel çıkarılamayan sürücü ekleyin ve Windows'u yüklemeyi tekrar deneyin" yazdı. Daha sonra bu Windows'u nereye kurmak istiyorsunuz ekranındaki yenile tuşuna bastığımda ise yükleme yapacağım hard diskin gözüktüğü alan tamamen kayboldu.
Acaba buradaki problem nedir? Yoksa hard disk mi bozuldu diyeceğim ama öyle olsa ilk seferde de görmemesi gerekirdi. Bu USB ile masaüstüme Windows kurmuştum yani bu konuda herhangi bir sorun yok.
Eğer hard disk bozulduysa bir tane en düşük kapasiteli bir SATA SSD almak zorundayım.
Zaten sizin önerdiğiniz link üzerinden hazırlayıp bir masaüstü bilgisayara kurulum yaptım yani bu kısımlık bir problem değil bence.
904 GB'lık birincil bölümü biçimlendirme dediğimde; "seçilen bölüm biçimlendirilemedi. Hata 0x80070057 çıkıyor. Listedeki herhangi birini silmeye kalktığımda ise; "seçilen bölüm silinmedi. Hata 0x800701b1 çıkıyor. Ne yapmam gerek, nasıl yapmam gerek bilmiyorum. Bilen kişiler yardımcı olabilirse çok minnettar olurum, acaba hard disk mi bozuk diyeceğim ama öyle olsa hiç gözükmezdi. Buradaki gibi diskpart ile disk silme işlemi yaptıktan sonra kurulum yapmak istediğim diski seçip ileri dedikten sonra, Windows yüklemeye hazırlanıyor ekranına geldi ve 5-10 saniye sonra şu uyarı çıktı ve devam edemedi; ''Windows 0 diskindeki bir bölümü biçimlendiremedi''. Hata, yükleme için bölüm hazırlanırken oluştu. Hata kodu: 0x80070057. ne yapmam gerekiyor? Format atarken disk biçimlenmiş şekilde geliyor, bunu nasıl düzeltebilirim?