Format atılınca bilgisayar hızlanır mı?

cengizhannnnn

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ben 3 yıldır bir laptop kullanıyorum. Hiç format atmadım kendim atmayı biliyorum fakat bir sorum var. Format atarsak PC hızlanır mı FPS artar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, ben 3 yıldır bir laptop kullanıyorum. Hiç format atmadım kendim atmayı biliyorum fakat bir sorum var. Format atarsak PC hızlanır mı FPS artar mı?
Format FPS artışı yapar. Nasıl yapar bilgisayar 0 olur program olmaz RAM'e binen yük olmaz ve hızlıca programlar açılır ama zamanla program kura kura bilgisayarda yavaşlama olur ve bu HDD kullanıyorsan böyledir aynı zamanda eski BIOS kullanıyorsan.

Oyunlarda aldığın FPS değeri işlemci, ekran kartı ve RAM gibi donanımların gücüne bağlıdır. Format ile FPS artışı sağlayamazsın. Ancak bu donanımları arka planda meşgul eden gereksiz programlar format atınca gideceği için belki daha rahat çalışacaklardır ve bu biraz FPS'i etkileyecektir. Çok büyük bir beklentin olmasın.

Tek başına formatın, fps artırıcı özelliği yoktur. Performans, sistem bileşenleri ile alakalı birşey temelde. Ama yeni kurulan pc, tertemiz olacağı için bir çok şey ilk zamanlar hızlanır. Zamanla eski haline döner. Uzun zaman geçtiyse ve uygulamalar, oyunlar derken çöplüğe döndüyse atabilirsin format, yararı olabilir.

Format değimiz şey işletim sistemini yeniden kurmaktır. Yani eğer ki Windows'ta bir bozukluk varsa düzelir böylece FPS artışı beklenebilir ama çok fazla performans artışı istiyorsanız sistem yükseltmesi öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı