Format atılırken BIOS ekranına geri atıyor

erenkaraa57

Hectopat
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce M.2 SSD'ye Windows 10 formatı atmaya çalıştım ama başaramadım. M.2 SSD format ekranında gözükmedi ben de komut ekranını açıp disk list falan bir ayar yaptım tam hatırlamıyorum yazdığım şeyleri. Şimdi format USB'sini takıp 1. seçeneğe almama rağmen durmadan BIOS ekranına geri atıyor ne yapmam lazım cevap yazanlara şimdiden teşekkür ederim.

Sabit diski çıkartın. Hiçbir sabit disk takılı değilken BIOS'a girerek fabrika ayarlarına sıfırlayın. BIOS'tan çıkmadan Fast boot "disabled" yapın. F12 boot menü var ise enabled yapın ve ayarları kaydedip kapatın. Sabit diski, kurulum USB'sini ve ırst driverinin olduğu USB'yi takıp PC'yi başlatın.

Irst driveri gerekiyor ve EXE olmamalı. ZIP veya RAR olabilir. Zipten çıkartıp bir USB belleğe atın.
Kurulum sırasında disk seçme ekranı gelince alt kısımda sürücü yükle seçeneği var. Tıklayın ve USB bellekten ırst yi seçerek yükleyin. Birden fazla çıkarsa en üstte olanı seçmeniz yeterli.

Ek: F12 boot menü var ise ve enabled yaptı iseniz açılışta F12'ye basarak USB bellekten boot edebilirsiniz. F12 boot menü yok ise veya disabled ise BIOS boot sıralamasında USB'yi ilk sıraya almanız gerekir.

Yukarıdakileri yapmanıza rağmen USB bellekten boot edemiyor iseniz kurulum USB'sini hatalı ayarlarla yazdırmış olabilirsiniz.

Tekrar Rufus ile ayarlıyorum disk bölüm düzeni GPT dosya sistemi FAT32.

BIOS'ta UEFI seçili olan ayarı UEFI-CSM olarak seçip deneyin.
Legacy yazıyor ise onu da seçip deneyebilirsiniz. boot ederse/kurulum başlarsa USB kurulum diskini hatalı hazırlamışsınız demektir.

CSM olarak başlattım başlamadı error bios/legacy boot of UEFI-only Media hatası aldım Rufus'ta da GPT NTFS32 seçmiştim aslında şimdi MBR seçip tekrar biçimlendiriyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı