Format atılırken seçili uygulamaların silinmemesi sağlanabilir mi?

doruuk

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, laptopu sıfırlamak istiyorum fakat sıfırladıktan sonra Epic ve Steam'deki oyunları tekrar yüklemek istemiyorum. Yani format atarken istediğim uygulamaları seçerek onların silinmemesini sağlayabilir miyim? Ekstra olarak taşınabilir HDD var fakat içinde oyun olduğundan dolayı dolu, yani oraya oyun vs. atamam.

Format esnasında sistem disk bölümünde bulunan tüm uygulamalar, oyunlar, ayarlar vs silinir..
Silinmekten kurtarılabilecek şeyler belge-resim-video çalışmayan dosyalardır..
Eski sistemde bulunan uygulamalar çalışmaya hazır bir durumda format öncesi hali ile korunamaz.

Olabilir bu ama harici diskine oyunları yüklediysen olur ana diske yükleyip format atarsan tamamen silinirler.

Windows 11 olduğuna göre Epic ve Steam oyunlarını bilgisayardan kaldır.
Sonra yine aynı Windows üzerinden program ve dosyaları koruyarak sıfırlama yap.
Kaldırdığın oyunlar sıfırlamada tekrar geri gelmez.

Arkadaşlar, laptopu sıfırlamak istiyorum fakat sıfırladıktan sonra Epic ve Steam'deki oyunları tekrar yüklemek istemiyorum. Yani format atarken istediğim uygulamaları seçerek onların silinmemesini sağlayabilir miyim? Ekstra olarak taşınabilir HDD var fakat içinde oyun olduğundan dolayı dolu, yani oraya oyun vs. atamam.

Ben yanlış okuduğumdan dolayı yanlış bir bilgi yazmışım o yüzden düzenledim. Üstte arkadaşın belirttiği gibi yapabilirsiniz.

Windows 11 olduğuna göre Epic ve Steam oyunlarını bilgisayardan kaldır.
Sonra yine aynı Windows üzerinden program ve dosyaları koruyarak sıfırlama yap.
Kaldırdığın oyunlar sıfırlamada tekrar geri gelmez.

Ben yanlış okuduğumdan dolayı yanlış bir bilgi yazmışım o yüzden düzenledim. Üstte arkadaşın belirttiği gibi yapabilirsiniz.

Sıfırlama veya temiz format söz konusu olduğunda tek sonuç mümkün.. Seçilir ise sadece dosyalar kalabilir ama aldırdığı oyunlar da kaldırmadığı oyunlar da kısacası tüm programlar gider, korunamaz... Söylemek istediğinizi yanlış ifade etmiş olabilirsiniz.. Hatalı anlaşılmalar olmasın..

Sıfırlama veya temiz format söz konusu olduğunda tek sonuç mümkün. Seçilir ise sadece dosyalar kalabilir ama aldırdığı oyunlar da kaldırmadığı oyunlar da kısacası tüm programlar gider, korunamaz... Söylemek istediğinizi yanlış ifade etmiş olabilirsiniz. Hatalı anlaşılmalar olmasın.

Hocam benim söylediğim şey Acronis gibi yedekleme imaj kullanmasıydı. İhtiyacı olan veya olmayan her şeyi hallettikten sonra o haliyle imaj alıp sıfırlama gerektiğinde o imajı geri yüklemesiydi. Ama bunun ne kadar iyi veya kötü bir yöntem olup olmadığını bilemediğim için ise silme gereksiniminde bulundum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı