Çözüldü Format atılırsa Windows nereye kurulacak?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ByNovem

Centipat
Daha fazla  
HP marka laptopa virüs bulaşmasından dolayı format atacağım ama YT de izlediğim videolarda format atma ekranında disk silme kısmı var. Orada Windows'un kurulu olduğu diski siliyorlar benim de bilgisayarımda sadece C diski var 1 TB onda da Windows kurulu. Şimdi disk silme ekranında onu seçip silersem Windows nereye kurulacak? Veya bir şeyi yanlış mı anladım hata mı yapıyorum?

Ekran görüntüsü 2024-07-10 185139.png

Çözüm
Anladım hocam sağ olun şimdi o tek diski silip yeniye tıklayıp yeni disk oluşturacağım oradanda kuruluma devam edeceğim değil mi?
Evet, karşına çıkan bütün bölümleri silebilirsin. Kurtarma vs. için de başka bölümler oluyor. Hepsini sildikten sonra "Yeni" diyerek disk oluşturup devam edebilirsin. Diğer gerekli bölümleri kendinden oluşturuyor.
Diski sildiğin zaman senin diskin yok olmuyor, sadece okunmaz bir hale geliyor. Diski sildikten sonra "Yeni" diyerek tekrar disk oluşturup Windows'u oraya kuracaksın.

Diski sildiğin zaman senin diskin yok olmuyor, sadece okunmaz bir hale geliyor. Diski sildikten sonra "yeni" diyerek tekrar disk oluşturup Windows'u oraya kuracaksın.

Anladım hocam sağ olun şimdi o tek diski silip yeniye tıklayıp yeni disk oluşturacağım oradanda kuruluma devam edeceğim değil mi?

Evet, karşına çıkan bütün bölümleri silebilirsin. Kurtarma vs. için de başka bölümler oluyor. Hepsini sildikten sonra "Yeni" diyerek disk oluşturup devam edebilirsin. Diğer gerekli bölümleri kendinden oluşturuyor.

Çözüm
Evet, karşına çıkan bütün bölümleri silebilirsin. Kurtarma vs. için de başka bölümler oluyor. Hepsini sildikten sonra "yeni" diyerek disk oluşturup devam edebilirsin. Diğer gerekli bölümleri kendinden oluşturuyor.

Hocam şimdi o ekrandayım 4 dosya var ama hangisini silmeye çalışırsam şöyle bir uyarı veriyor "bu bölümde bilgisayarınızın üreticisinin sağladığı önemli dosyalar veya uygulamalar olabilir. Bu bölümü silerseniz, bölümde bulunan veriler kaybolur." uyarı bu halen silme işlemine devam etmeli miyim?

Dosya Ekleri

• IMG_20240710_203505_1.jpg
    IMG_20240710_203505_1.jpg
    82,3 KB · Görüntüleme: 19
Hocam şimdi o ekrandayım 4 dosya var ama hangisini silmeye çalışırsam şöyle bir uyarı veriyor "bu bölümde bilgisayarınızın üreticisinin sağladığı önemli dosyalar veya uygulamalar olabilir. Bu bölümü silerseniz, bölümde bulunan veriler kaybolur." uyarı bu halen silme işlemine devam etmeli miyim?
Zaten format atmanın amacı o bölümdeki verileri silmek olduğu için devam edebilirsin. Dediğim gibi hepsini sil, "Yeni" diyerek yeni oluştur ve devam et.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı