Format atınca virüs tamamen gider mi?

The Dark Rische

Hectopat
Bilgisayarıma virüs bulaştı. Trojan, truva atı, şu an virüslü şekilde yazıyorum. Yarın falan ben bu bilgisayara format attıracağm ama az önce C diskinden 1-2 dosyayı D diskine attım. Bilgisayar formatlandıktan sonra ben D diskindeki dosyayı açsam tekrar bulaşır mı? O virüs korkusundan attığım dosyayı D'den geri sildim ancak bu sefer de şimdi ben formatlandıktan sonra aynı şu anki kullandığım maili girsem de tekrar bulaşır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Format attıracak mısın? Atacak mısın? Attıracaksan kime attıracaksın?

Bazı virüsler format atınca yayılır ya da bilgsiyarı kapatınca ama ayrıca bazı virüsler gitmez formatla. Sana soruyorum sence format atmak mantıklı mı tehlikeli bir virüste?

İlk Malwarebytes ile tam tarama yap virüs varsa sil. Tam silindiğine emin olmak istiyorsan tamamen tüm diskleri sıfırla USB falan takılıysa onun içindekileride sıfırla geri yükle. Hesaplarının çalınmaması için telefondan tüm hesaplarının şifresini değiş daha bilgisayardan hesaplarına girme. Format attıktan sonra tekrar tarama yaparsın öyle giriş yaparsın. Ek olarak tüm diskleri USB'leri sıfırlayıp formattan sonra tarama yapıp virüs çıkmazsa Mail'e giriş yapabilirsin fakat bazı virüsler formatla tam kalkmayıp bilgisayarın içine yerleşebiliyor.

Öncelikle çoğu virüs format ile silinir ama bazı vürüsler format ile bile silinmez sana tavsiyem önce Kaspersky ile tarama yap sonrasında eğer ki farklı bir bilgisayar varsa orada format USB'si hazırlıyıp format at eğer yoksa farklı bilgisayar bir tanıdığınınkini kullan oda yoksa kendi bilgisayarında hazırla USB'yi mecburen ayrıca hesap şifrelerini değiş keyloger olabilir vürüste.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…