Format atınca virüs tamamen gider mi?

Bilgisayarıma virüs bulaştı. Trojan, truva atı, şu an virüslü şekilde yazıyorum. Yarın falan ben bu bilgisayara format attıracağm ama az önce C diskinden 1-2 dosyayı D diskine attım. Bilgisayar formatlandıktan sonra ben D diskindeki dosyayı açsam tekrar bulaşır mı? O virüs korkusundan attığım dosyayı D'den geri sildim ancak bu sefer de şimdi ben formatlandıktan sonra aynı şu anki kullandığım maili girsem de tekrar bulaşır mı?

En iyi virüs bulan ve temizleyen tek program biliyorum Malwarebytes. Bunu indir kur virüsün nerede olduğunu gösteriyor tam tarama yap ve bulduğu virüsü temizle ara ara yeniden başlat tekrar tarama yap yine virüs bulursa format şart.

Virüs gücüne göre değişir hocam mesela bazı virüslar BIOS'a kadar geçebiliyor ama artık o olaylar bayağıdır yok.

Format atsan bile diğer depolamadaki virüs yerleşmiş exe dosyalarını temizlenmez. İlk önce antivirüs tam taraması (tüm aygıtlar dahil) olarak tarama yapın. Sonra format atabilirsin.

Bilgisayarıma virüs bulaştı. Trojan, truva atı, şu an virüslü şekilde yazıyorum. Yarın falan ben bu bilgisayara format attıracağm ama az önce C diskinden 1-2 dosyayı D diskine attım. Bilgisayar formatlandıktan sonra ben D diskindeki dosyayı açsam tekrar bulaşır mı? O virüs korkusundan attığım dosyayı D'den geri sildim ancak bu sefer de şimdi ben formatlandıktan sonra aynı şu anki kullandığım maili girsem de tekrar bulaşır mı?
Virüsler yalnızca disklere bulaşmıyor, bios yahut ramleri gözardı etmemek gerek. Kaspersky neredeyse kusursuz çalışıyor özellikle diğer yazılımların es geçtiği rootkitler konusunda.

Bios'a virüs koyacak adamın hedefi siz olmazsınız hocam içiniz rahat olsun. Yorumları okudukça keşke bilim kurgu filmlerine olan ilgimiz biraz da öğrenmeye olsaydı dedim gerçekten. Muhtemelen sizin .png .jpg dosyalarınızla işi olmaz o trojanın. C'yi formatlayın, D'de de herhangi kurulmuş bir oyun app vs. kalmasın yeterli. Kolay gelsin

Benim bildiğim ve tam emin olmamakla birlikte çoğu konuda gördüğüm yanıt formatı hiçbir virüsün yenemeyeceğidir. BIOS formatı da atarak içinizi rahatlatabilirsiniz. Benim önerim kendinizin format atması ve her şeyi sıfırlamanız ama fotoğrafları internete yedekleyebilirsiniz. Fazla kafaya takmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı