Format atınca virüs tamamen gider mi?

Her şeyden önce trojan kişisel dosyalarınıza enjekte edilmez. Çünkü bilgisayarınızda karşı taraftan gelen komutları yürütmek için tasarlanmıştır. Ve bilgisayarınıza sürekli bağlı kalabilmek için genelde bilgisayarını açtığınız anda çalışan hizmetlere veya uygulamalara kendilerini enjekte ederler. Örneğin: explorer.exe. Kişisel tavsiyem Rufus, Ventoy gibi araçlar kullanarak bilgisayarını kendiniz formatlayin ve orijinal ISO indirmeye özen gösterin.(formattan sonra virüs tamamen bilgisayarınızdan silinecetir)

BIOS'a virüs koyacak adamın hedefi siz olmazsınız hocam içiniz rahat olsun. Yorumları okudukça keşke bilim kurgu filmlerine olan ilgimiz biraz da öğrenmeye olsaydı dedim gerçekten. Muhtemelen sizin. PNG. JPG dosyalarınızla işi olmaz o trojanın. C'yi formatlayın, D'de de herhangi kurulmuş bir oyun App vs. kalmasın yeterli. Kolay gelsin.

Resim dosyalarına bir zahmet koymasınlar hocam :D

Dosyalarını D sürücüsüne yedekle. D sürücüsüne isim ver ki yanlış Disk'i biçimlendirme. Kurulum bittikten sonra D sürücüsüne hiç giriş yapmadan virüs programını kur ve güncelle. Sonrasında D sürücüsünü tara, bu kadar. RAM'e ve BIOS'a virüs girmez merak etme. RAM'e bulaşan virüs PC kapatılınca gider. Eski tip 1-2 virüs BIOS bozardı ama artık onlar da yok. Tabii ki en önemli şey, düzenli yedek...

Günde 1-2 kere tam tarama yapıyorum Kaspersky'dan tehdit yok diyor. Hızlı taramada bulmuyor. Mesela sadece D diskini seçip hizli tarama yaptırıyorum onda da bir problem cikmiyor çok şükür. Ama şu 2 gündür Malwarebytes dosyasını tehdit olarak algılıyor. Malwarebytes ile de tarama yapıyorum o da 0 tehdit buluyor bir de Hitman Pro ile tarıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı